De Kritische Belegger steunt goed doel

De financiële website De Kritische Belegger steunt de strijd tegen kanker door een donatie te doen en ruchtbaarheid tegen geven aan ROPARUN.

Wij vinden het belangrijk dat beleggers over eerlijke en transparante informatie beschikken. In dat licht willen van harte dit initiatief steunen en wij hopen dat onze bezoekers dat ook doen.

De Roparun (afkorting van ROtterdam-PArijs-RUN) is een estafetteloop van 530 kilometer van Parijs naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker.

Een van de teams is Tref & Co waar technisch analist Dick Otto van uitmaakt. De Kritische Belegger sprak over deze loop met hem en met Stacey Ouwerkerk, teamcaptain van Tref en Co.

De Kritische Belegger: Dick, waarom doe je mee aan deze loop en heeft het ook persoonlijke redenen?

Dick Otto: Voor mij heeft deze loop twee kanten, de sportieve kant en het mooie doel. Kanker was voor mij iets dat je bij andere mensen hoorde, andere families en gezinnen. Recent is de ziekte heel dichtbij gekomen en heeft het onze familie geraakt. Dan merk je pas echt dat de ziekte, naast de lichamelijk ongemakken voor de patiënt zelf, ook vraagt om een ander soort zorg. Gelukkig zijn er goede fondsen die geld aantrekken voor onderzoek naar de behandeling van kanker. Maar de Roparun richt zich meer op de patiënt zelf. Op de site van Roparun staan de doelen voor 2010: http://www.roparun.nl/doelen-2010.html

En de sportieve prestatie is natuurlijk fantastisch. Ik ben al jaren fanatiek hardloper en heb meerdere marathons gelopen. Maar dit is wel het mooiste wat ik heb gedaan!

Heb je al eens eerder meegelopen, hoe ziet de loop eruit?

Dick Otto: Voor mij is dit de eerste keer, het team waarmee ik loop gaat doet al voor de vierde keer mee.Het is een flinke organisatie van meer dan 20 mannen en vrouwen, waaronder acht lopers en zes fietsers. De lopers worden opgedeeld in 2 teams en iedere groep loopt met elkaar circa 65 kilometer estafette. Iedere loper loopt per keer ongeveer 1.500 meter en dus per shift van 65 kilometer ongeveer 16 kilometer. Daarna pakt het volgende team het stokje over. Het lopen gaat dag en nacht door. Wij starten zaterdagavond 22 mei rond 1:00 ’s nachts in Parijs en komen maandag in de middag aan op de Coolsingel in Rotterdam.

DKB: Waarom moeten bezoekers dit initiatief steunen?

Stacey Ouwerkerk: Iedereen heeft of krijgt in het leven wel eens te maken met de ziekte kanker, misschien zelf of in een zeer nabije omgeving. Wanneer deze ziekte iemand in uw nabije omgeving treft ziet u wat dit aanricht en hoe belangrijk de steun van anderen is, zowel voor de patiënt als zijn naasten. De Roparun optimaliseert deze steun. Zij maken de laatste dagen van het leven van een terminale kankerpatiënt en zijn naasten draaglijker.

DKB: Hoe weet je dat het geld echt in goede handen komt. Voor wie is het geld bestemd?

Stacey Ouwerkerk: Het geld dat u overmaakt aan ons team, Tref & Co, wordt door ons gestort op de rekening van de stichting Roparun. Dit geld is bestemd voor de goede doelen die de Roparun steunt. Kijk hiervoor op www.roparun.nl. Voorts heeft Stichting Roparun Palliatieve Zorg een CBF keurmerk. Dit betekent dat een donateur er op kan vertrouwen dat er verantwoord met een gift wordt omgegaan. Zo mogen bijvoorbeeld de kosten van fondsenwerving niet hoger zijn dan 25 % van de opbrengsten uit fondsenwerving. Roparun streeft naar een zo laag mogelijk percentage en voor het afgelopen boekjaar bedroeg dit 4 %. Kijk voor meer informatie op de website van het CBF: www.cbf.nl

DKB: Hoe kunnen mensen jullie steunen? Waar kunnen ze een donatie doen.

Stacey Ouwerkerk: Bekijk de website van ons team (www.trefenco.nl) en op de site staat sponsorinformatie (http://www.trefenco.nl/content/download/sponsormapdigitaal.pdf ). In dit bestand staat alles wat u moet weten. Begin mei worden de teamshirt bedrukt, dus de snelle beslissers kunnen nog op onze shirts komen. Ieder bedrag, klein en groot is welkom.

U kunt uiteraard ook Dick rechtstreeks benaderen d.otto@matrixam.nl

2 gedachten over “De Kritische Belegger steunt goed doel”

  1. heel mooi initiatief! Ik ga jullie zeker steunen. Zo’n sportieve uitdaging met een zo een goed doel kunnen combineren is het mooiste wat er is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.