Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 euro wordt 1 pond

Wat eerst zeer onwaarschijnlijke leek, gelet op de sterke opwaartse trend van het Britste pond ten opzichte van de euro, is nu toch een reële kans geworden. Twee van de meest vooraanstaande banken in de wereld voorzien dat de euro evenveel of zelfs meer waard wordt als het Britste pond.

PROFITEER VAN VALUTABEWEGINGEN. VRAAG HIER ONS GRATIS BROCHURE AAN. KLIK HIER

Zakenbank Morgan Stanley verwacht dat het valutapaar tegen eind maart op 1,02, een winst van 12 procent voor de euro ten opzichte van de huidige niveaus. HSBC voorziet dat de euro een-op -een verhandelt wordt tegen het einde van het jaar . Volgens Rabobank analist Jane Foley zou het “dwaas” zijn om de pariteit uit te sluiten.

 

De euro is dit jaar meer dan 6 procent gestegen ten opzichte van het pond doordat beleggers speculeren dat de Europese Centrale Bank (ECB) in de herfst een afname van obligatieaankopen zal aankondigen. Daarentegen wordt het pond gedrukt door onzekerheid over de Brexit-onderhandelingen.

“Ik heb een sterk vertrouwen in mijn voorspelling. Het is een van de grootste voorspellingen die ik ooit gemaakt heb voor een valutapaar,” aldus David Bloom, HSBC’s wereldwijde valutastrateeg in Londen, vorige week in een interview. Dat is ‘een 20 procent beweging en dat is nogal wat. Het is heel ongebruikelijk dat we zo maken”. Wat eerst onmogelijk leek lijkt volgens hem bewaarheid te worden.

Bloom maakte zijn voorspelling toen de euro ongeveer 83 pence was. HSBC voorspelt dat de euro en het pond tegen het einde van dit jaar op $ 1,20 noteren.

PROFITEER VAN VALUTABEWEGINGEN. VRAAG HIER ONS GRATIS BROCHURE AAN. KLIK HIER

Het aantal analisten die pariteit voorziet is nog steeds gering.. Van de 62 deelnemers in een Bloomberg-valuta-enquête, zien alleen HSBC en Morgan Stanley het paar op of boven 1,00 tegen halverwege 2018. Voor ING-analist Viraj Patel is de recente stijging meer een “overshoot” in plaats van een beweging naar pariteit. Volgens hem lopen de markten te ver vooruit op de muziek.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “1 euro wordt 1 pond”

  1. Avatar

    Dat zijn banken, die bekijken het compleet anders, ze werken bijvoorbeeld niet met koersgrafieken, enkel met wat economische data, en vatten dalingen of stijgen heel anders op…En alleen daarom al zul je het met een korrel zout moeten nemen!..

    Wat in ieder geval vast staat voor de Euro, maar dan van andere orde, is dat deze ten opzichte van de Dollar, 1,20 zal bereiken, dus voorlopig een waardevollere Euro, vanuit dat paar gezien dan…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *