Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Nederland, het braafste jongetje van de klas

Ethiek en topmanagement, het blijft een moeizame verhouding. Een aantal Europese asset managers had de top van bedrijven gevraagd dit jaar in verband met het coronavirus terughoudend te zijn als het om salariëring en bonussen ging.

Die terughoudendheid zou zeker op zijn plaats zijn als bedrijven hun dividenduitkering voor het lopende jaar geschrapt hadden. Het zou mooi zijn als het topmanagement solidair zou zijn met de getroffen aandeelhouder. De werkelijkheid is teleurstellend als we het consultancybureau Georgeson mogen geloven.

In een land als Spanje schrapte meer dan 50% van de ondervraagde bedrijven het dividend. Maar minder dan 30% van de bedrijven voelden zich geroepen om de salariëring van het topmanagement on hold te zetten. In landen als Italië en Het Verenigd Koninkrijk is het beeld niet veel anders of beter.

Ook het braafste jongetje van de klas, Nederland, laat het duidelijk afweten. Meer dan 34% van de ondervraagde bedrijven had het dividend geschrapt, maar slechts 29% had nut en noodzaak gezien om de salariëring te beknotten.

Vandaag staat er een artikel in het FD, dat de Nederlandse bedrijfselite niets wil weten van een wettelijk opgelegd goed gedrag. Dat zal weinigen nog verbazen!

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *