Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Inflatie-angst?

Na de oplaaiende angst voor inflatie lijken markten nu in een diepe sluimer terecht gekomen. Beleggers lijken af te wachten hoe het beleid van centrale banken er gaat uitzien. Gaan ze toch verkrappen nu de inflatie daadwerkelijk de kop opsteekt of doen ze niets in de veronderstelling dat de opleving tijdelijk is. Het is een gevolg van de heropening van de economie.

Maar misschien beginnen beleggers ook een beetje zelfgenoegzaam te worden en lijken ze blind voor de neerwaartse risico’s. Ondanks het verder open gaan van economieën, lijkt de vaart op aandelenmarkten er een beetje uit. Al het goede nieuws lijkt al in de koersen verwerkt. Dat maakt gevoeliger voor slecht nieuws.

Dat slecht nieuws kan zijn dat de inflatie toch hardnekkiger is dan centrale banken suggereren. Wat moet er dan gebeuren en wat betekent dat voor de winstgevendheid voor bedrijven? De verwachtingen zijn nu hooggespannen. Beleggers lijken op eieren te lopen, omdat ze beslist niet te vroeg willen uitstappen.

Misschien vragen beleggers zich wel stiekem af wanneer centrale banken gaan afbouwen en niet of ze gaan afbouwen. Dat lijkt een heel logische gedachtegang. Centrale banken kunnen eigenlijk maar een kant op en dat is de steunmaatregelen geleidelijk afbouwen!

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *