Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Grieken verdeeld over referendum

Griekenland is verdeeld over het aanstaande referendum over de voorstellen van Europa. Uit een enquête in opdracht van persbureau Bloomberg blijkt dat 43% “Nee” zal stemmen  en 42,5% “Ja”. De enquête werd gehouden onder 1.042 deelnemer door de Universiteit van Macedonia Macedonia Research Institute of Applied Social and Economic Studies. De marge fout was 3%. Het voorspelt dus een nek-aan-nek race. Het referendum zal dus geen oplossing bieden voor de sociale en economische problemen.

Uit de enquête blijkt wel dat vier van de vijf Grieken willen graag in de eurozone willen blijven. Als het Ja-kamp wint, dan kan dat het einde van de regering van Tsiprak betekenen omdat hij heeft aangekondigd in dat geval af te treden. Ook zijn minister van Financiën Yanis Varoufakis zal dan terugtreden.

De steun voor het Nee-kamp is sinds afgelopen zaterdag gedaald. Toen bedroeg het aantal burgers die Nee zou stemmen op 52%.  De steun voor het Ja-kamp sinds de sluiting van de banken gestegen.

Intussen lijkt Varoufakis voor te sorteren op de uitslag. Een akkoord tussen Griekenland en de Europese Commissie en de Europese Centrale bank (ECB) zou bijna rond zijn. Dit heeft de Griekse minister van financien, Yanis Varoufakis, vrijdag gezegd op de Ierse radiozender RTE. Volgens Varoufakis zou een ‘nee’-stem leiden tot een beter akkoord, maar hij benadrukte in het radioprogramma dat er hoe dan ook een deal komt.

Een verwijzing voor de titelfoto van Carlos ZGZ: https://flic.kr/p/vtD3ph

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *