fbpx
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Alles verandert en niets blijft hetzelfde. De afgelopen decennia hebben we in het Westen een businessmodel gebouwd dat capital-light was. Zaken als Intellectueel eigendom en intangibles waren doorslaggevend voor de winstontwikkeling.

Het kan zomaar dat we nu terugkeren naar het model van de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. De nadruk komt weer te liggen op kapitaalsintensieve investeringen. Daar zijn goede argumenten voor aan te voeren.

We gaan investeren in reshoren. Covid-19 heeft onbarmhartig de gevaren van de lange supply chains blootgelegd. Het westen gaat minder in informatie investeren en meer infrastructuur. De komende 20 jaar het duizelingwekkende bedrag van $ 94 biljoen nodig om wereldwijd de infrastructuur op orde te brengen.

En dan gaat het klimaat een steeds grotere rol spelen. Investeringen in elektrificatie, batterijtechnologie en bijvoorbeeld waterstofcellen zullen hand over hand toenemen. En dan is er natuurlijk de steeds hoger oplaaiende strijd tussen het westen en China om geopolitiek leiderschap. Dat vraagt om hogere investeringen in bijvoorbeeld halfgeleiders en quantum computing.

‘Vergeten’ sectoren zullen profiteren van het proces van reshoren en wederopbouw infrastructuur. Daarna sectoren die bijdragen aan het klimaat en de geopolitieke strijd

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *