Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Wordt de Bitcoin de opvolger van de dollar?

De dollar is al 100 jaar de internationale reservemunt bij uitstek. Hoelang kan dat nog doorgaan? Er zijn tekenen dat de dominantie onder druk komt te staan.

Zo bedraagt de schuld van de VS aan de rest van de wereld 67% van zijn economic output. Daarmee is de munt in de gevarenzone beland. De wereld kan elk moment gaan twijfelen aan de kredietwaardigheid van de VS.

Er dient zich ook een alternatief aan uit onverwachte hoek en wel die van de cryptocurrencies.

De voorstanders van de bitcoin omschrijven de munt als digitaal goud in een tijd dat centrale banken de drukpersen op volle toeren laten draaien. Dat idee spreekt vooral jongeren aan. Hun ouders kiezen nog steeds bij voorkeur voor het stoffelijke goud.

De Bitcoin is al aan een opmars begonnen. De digitale munt begint geleidelijk de dollar te vervangen als medium of exchange. Kleinere bedrijven maken steeds vaker gebruik van de bitcoin in het betalingsverkeer met landen waar de dollar schaars is. PayPal heeft bekend gemaakt komend jaar de Bitcoin als betaalmiddel te accepteren.

Er is nog een lange weg te gaan, maar de boodschap is al wel duidelijk. Overheden kunnen niet langer denken dat hun traditionele munten de enige zijn met waarde en de enige waar mensen vertrouwen in hebben. Een gewaarschuwd man telt voor twee.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *