Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Waarom stort bitcoin in tijdens het weekend ?

Prijsvolatiliteit is een grote zorg op de markt voor cryptovaluta. Er is ook enige mate van volatiliteit op de aandelenmarkt, maar de markt voor digitale valuta, dat vrij nieuw is, komt met minder begrip. In mei van dit jaar ontkende HSBC, Europa’s grootste investeringsbank, elke interesse in cryptocurrency als investering omdat het “te volatiel” was.

Uit alle kennis die experts hebben, werd een recente trend opgemerkt door analisten – cryptovaluta-crashes vinden meestal plaats in het weekend. Stephen McKeon, een financiële professor en partner bij Collab+Currency, een op crypto gericht investeringsfonds, legde in een interview uit dat liquiditeit een studie van het aanbod van kopers en verkopers vereist. Als er weinig kopers zijn in vergelijking met verkopers of omgekeerd, fluctueren transacties, wat resulteert in een piek of crash.

Een andere reden die wordt genoemd door Amin Shams, professor aan de Ohio State University, vertelt over de connectie van de cryptocurrency-markt met dunne handelsvolumes, die dramatische schommelingen veroorzaken. Daarnaast zijn er invloedrijke mensen zoals Elon Musk die met één tweet de koers van de cryptocurrency-markt kunnen veranderen.

De marktstructuur begrijpen
De cryptovaluta-markt bestaat uit verschillende beurzen die hun eigen beleid hebben omdat er geen centralisatie is. De cryptocurrency-markt is ook 24 uur actief. Dus wanneer mensen handelen, wanneer mensen wakker zijn, wanneer mensen de markten observeren en grote bewegingen maken, heeft dit ook invloed op de manier waarop de markt zich gedraagt ​​en de prijzen fluctueren.

Hoewel er nog meer theorieën zijn over de marktluiheid van dit weekend wijst Teddy Fusaro van Bitwise Asset Management op dat handelaren in de weekenden minder liquiditeit van de markt mogen verwachten en voorspelt dat deze trend zich ook in de toekomst zal voortzetten. Zijn theorie is simpel, market makers hebben het minder druk in het weekend, dus het reageert door te stijgen of te crashen.

Margehandel speelt ook een cruciale rol. Over het algemeen lenen handelaren geld van de beurzen en kopen ze cryptomunten. Wanneer de waarde van de munt tot een bepaald niveau daalt, moeten ze de schuld terugbetalen. Maar wanneer handelaren niet in staat zijn terug te betalen, verkopen de beurzen de tegoeden om geld te verdienen. Dergelijke gevallen nemen toe tijdens de weekenden als banken gesloten zijn. Dit triggert de prijs.

Denk aan het Reddit-incident dat voor veel opschudding in de markt zorgde. Dergelijke marktmanipulatie is vaak een zichtbare reden. Een onderzoek uit 2019 sprak over een scenario waarin Tether, een stabiele munt, Bitcoin en altcoins kunstmatig oppompte tijdens de cryptocurrency-boom van 2017. Hoewel veel analisten twijfelen aan deze theorie, kan deze niet volledig worden uitgesloten.

Of het nu komt door een afname van handelsactiviteiten of een gebrek aan operationele banken, dit fenomeen van de cryptocurrency-markt die alleen in het weekend daalt, wordt week na week meer een feit met overtuigende bewijzen. Wat denk je?

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *