Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Voordelen van automatisch inkopen en verkopen van crypto valuta

Crypto valuta zijn de laatste maanden populairder dan ooit. Steeds meer Nederlanders investeren hun spaargeld in de cryptomarkt. De cryptomarkt staat bekend als een volatiele markt, oftewel een markt met bijzondere pieken en plotselinge dalen. Een cryptocurrency kan plotseling flink dalen, maar kort daarna ook weer terugkeren op zijn oude niveau. Dat maakt investeren in cryptovaluta een stuk lastiger dan jij waarschijnlijk denkt. Echter kan je ook veel geld verdienen door simpelweg op het juiste moment te gaan traden.

Traden met cryptovaluta kan op een tweetal manieren. Allereerst kan jij zelf handmatig gaan handelen. Echter kost dat veel tijd en moet je zeer geconcentreerd te werk gaan. Je kan ook voor gemak kiezen en een trading bot het werk laten overnemen. Wij leggen in dit artikel uit hoe het automatisch kopen en verkopen van cryptocurrency werkt.

Automatisch traden met crypto valuta

Automatisch inkopen en verkopen van cryptomunten, het is wellicht de handigste manier van traden. Je hoeft zelf niet continu op de cijfertjes te letten. De zogeheten trading bot kan al het werk uithanden nemen. De software achter de bots is de laatste jaren een stuk beter en professioneler geworden. Dankzij de moderne software kan de bot de markt analyseren en op het juiste moment toeslaan. Vanzelfsprekend kan jij wel bepaalde instellingen bepalen en activeren.

Je kan een trading bot gebruiken die ongekend snel kan reageren. Er zijn zelfs bots die net wat vlugger zijn dan de cryptomarkt zelf. Het gaat om een zeer minimaal verschil, maar dat kan een enorm verschil maken tussen winst en verlies. Het tijdsverschil geldt zowel voor de aankoop en de verkoop van crypto valuta.

Winst op de lange termijn

Je moet wel onthouden dat het automatisch inkopen en verkopen van cryptovaluta niet geschikt is voor gebruikers die snel veel geld willen verdienen. Een trading bot is wel uitermate geschikt voor het lange termijn. Het kan natuurlijk voorkomen dat je trade compleet mislukt, maar laat dat je niet tegenhouden. Uiteindelijk zal het automatisch traden winstgevend zijn. Er zitten zeer geslaagde dagen tussen, bijvoorbeeld 50 euro winst binnen 24 uur. Heel snel rijk worden zit er niet, maar je kan wel langzamerhand een mooie winst maken op het lange termijn. Vanzelfsprekend kan jij de winst ook inzetten om met hogere bedragen te gaan traden.

Voordelen van automatisch inkopen en verkopen
Handelen in crypto valuta zorgt voor de nodige spanning, maar het kan ook een verslavende werking hebben op mensen. Niet gek ook, want de koersen veranderen constant. Het is best moeilijk om niet de gehele tijd de koersen te checken. Als jij een marktorder plaatst zal dat geen probleem meer zijn. De trades worden door de bot automatisch verwerkt op de juiste momenten. Daarnaast kan een bot sneller reageren van de cryptomarkt en vlugger voor winsten zorgen. Zelfs als jij aan het slapen bent worden er nog trades verwerkt en verdien je wellicht een mooi extra zakcentje.

Limit buying
Je hebt misschien wel eens gehoord van limit buying. Het systeem kan je eigenhandig instellen en op een ideaal moment een cryptomunt laten kopen. Stel een cryptomunt kost op dit moment 25 euro per stuk. Je kan instellen dat het systeem de munt moet kopen bij een bedrag van 22 euro of lager. Je hoeft dan niet constant naar de koers te kijken. Zodra de munt het bedrag heeft bereikt, dan worden deze automatisch gekocht. Het scheelt tijd en stress.

Limit selling
Natuurlijk kan jij het systeem ook activeren voor het verkopen van crypto valuta. Stel jij hebt een munt in jouw wallet staan en die wil je verkopen op het juiste moment, dan kan je de koers blijven volgen. Handig is dat niet. Je kan beter de limit sell order activeren. Zodra de munt een minimale prijs bereikt dan zal deze automatisch worden verkocht. Bijvoorbeeld bij een bedrag van 28 euro of hoger. Tikt de koers 28 euro aan, dan worden de munten verkocht.

Conditional order
Je kan de limit buying en limit selling ook combineren. Je spreekt dan van een zogeheten ‘conditional order’. De selling limit zal pas in werking treden wanneer de crypto valute is aangekocht. Je hoeft dankzij het systeem niet voortdurend de koersen te controleren.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *