Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Superrijken bereiden zich voor op chaos

De Mainstream Media (MSM) doen ons geloven dat de crisis voorbij is en dat we weer positief moeten zijn. Het idee van de overlever die zich voorbereidt op een onvermijdelijk einde van de wereld zoals die nu bestaat is echter niet geheel verdwenen. Het blijkt dat superrijken zich voorbereiden op chaos door bitcoins in te slaan.

De digitale valuta Bitcoin was vorig jaar de best presterende valuta voor het twee jaar op rij. Kenners van de digitale munt weten dat de koers gepaard gaat met heftige fluctuaties. Vorig jaar waren die vooral omhoog gericht. De valuta sloot het jaar af op $968.23. Dat is een stijging van meer dan 100%. Inmiddels noteert het boven $.1000

Bitcoin is de nieuwste munteenheid, die door bedrijven overal gebruikt wordt: van warenhuizen tot online casino’s, en heeft een exponentiële groei doorgemaakt sinds deze op de markt werd gebracht. In 2008 ontwikkeld door Satoshi Nakamoto, werd het online betalingssysteem in 2009 geïntroduceerd als open source software.

De doemdenker die zich voorbereidt op het einde van de beschaving, roept bij ons allerlei beelden op zoals de bosman in de hut of de verzamelaar van bonen of de religieuze onheilverkondiger. In recente jaren zijn echter ook rijke mensen hier aan mee gaan doen zoals de top van de technologiebedrijven en hedgefundmanagers.

Zo kocht Antonio García Martínez, een voormalig Facebook productmanager, vijf hectare bos op een eiland in de stille oceaan en sloeg generatoren, solarpanelen en duizenden kogels in. “Ik denk dat mensen begrijpen hoe de samenleving werkt, wel inzien dat we op dun ijs schaatsen”, aldus Martínez.

Bitcoin heeft een open ontwerp, is het niemands eigendom en wordt het door niemand gecontroleerd. Het is open source technologie waar iedereen aan deel kan nemen. Deze eigenschappen zijn aantrekkelijk zijn voor doemdenkers. De digitale munt begint steeds meer de rol van vluchthaven te nemen. Traditioneel was dit goud maar deze rol verschuift steeds meer naar Bitcoin. De reden is dat goud opgeslagen moet worden en veel ruimte kost. Bij chaos is het dan ook niet goed te beschermen. Daar tegenover staat dat voor het gebruik van Bitcoin, internet moet werken.

Bitcoin wordt steeds meer een middel van voor de elite en de rijken om welvaart op te slaan.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Superrijken bereiden zich voor op chaos”

  1. Avatar

    Bitcoin zal net zo hard naar beneden meegaan als de rest…, in een crisis is niets veilig. Behalve fysiek goud dan. Beetje omgekeerde wereld, mainstream zal eerder geneigd zijn bitcoins aan te kopen, de rijkeren goud..
    Chaos zit in de pipeline ja, bewapen ertegen is niet te doen, simpel uitzitten..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *