Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Hoe beleggen in bitcoin ?

Bitcoin staat volop in de aandacht en terecht ook want er valt veel geld te verdienen met de digitale munt. Onlangs werd een particulier miljonair in een paar minuten door de handel in Ethereum, een alternatief voor de digitale munt.

Nu we de economische crisis steeds verder achter ons laten, is er een nieuw soort geld waar investeerders wereldwijd over praten. Bitcoin is de nieuwste munteenheid, die door bedrijven overal gebruikt wordt: van warenhuizen tot online casino’s, en heeft een exponentiële groei doorgemaakt sinds deze – slechts zes jaar geleden – op de markt werd gebracht. De prijs wordt bepaald door vraag en aanbod.

Bitcoins minen

Er zijn drie manieren om te beleggen in bitcoin.  Ten eerste zou u uw eigen bitcoins kunnen maken. Dit proces wordt mining genoemd. Iedereen die dus zelf Bitcoins wil maken kan dat doen door middel van Bitcoin-mining maar het tijdperk dat je dat kon doen met beperkte middelen is voorbij. Het minen van bitcoins is tegenwoordig op een dermate hoog professioneel niveau gekomen dat het een hoop geld kost om rendabel bitcoins te minen.

Een probleem met bitcoin is dat het geen onderliggende waarde heeft zoals goud en andere grondstoffen. Het is in essentie wat de gek ervoor geeft. Het is daarom vatbaar voor zeepbellen. Bitcoin heeft geen intrinsieke waarde zoals goud en andere grondstoffen. Papiergeld heeft dat ook niet maar dat wordt ondersteund door de overheid en wordt getracht de waarde stabiel te houden. De overheden geven niets om de waarde van bitcoin.

Bitcoins kopen

Een andere manier is om bitcoin te kopen  Hiervoor moet u eerst een bitcoinportefeuille aanmaken. Dit kan u op een computer, smartphone, tablet, … doen. Coinbase is een website waar u een portefeuille kan aanmaken. Bitcoin zelf kan u kopen op online exchange website.

Beleggen in Bitcoins via ETF of brokers

Een andere mogelijkheid is om indirect bitcoins te kopen via een tracker of via een CFD broker. Botcoins is voor velen een technisch verhaal en moeilijk te doorgronden. Daarnaast spelen veiligheidskwesties een rol. Die personen kunnen beleggen via een tracker. Het is de Bitcoin Investment Trust (NASDAQOTH:GBTC).  De trust bezit 0,093 bitcoin voor elk uitstaand aandeel. Het aandeel bezitten betekent dus het equivalent van het bezit aan 1/10 bitcoin. De aandelen van Bitcoin Investment Trust zijn onderworpen aan de wetten van vraag en aanbod. Als de vraag groter is dan het aanbod kan deze met een premie verhandeld worden. Motley fool beschreef  deze methode als de slechtste methode om bitcoin te kopen.

Beleggen via CFD Brokers

Bij sommige CFD brokers kunt u handelen via CFD’s.  Een CFD (Contract for Difference) is een simpele en efficiënte manier om versneld, dus met een hefboom, in te spelen op koersstijgingen of -dalingen.  Zo kunt u bij JFD brokers handelen in bitcoins met CFD’s.

Bitcoin signalen

Wij bieden signalen op bitcoin via de CFD aan die u via twitter kunt volgen: https://twitter.com/TomJerry_BTC. Desgewenst kunnen wij de signalen ook per SMS verstrekken en automatisch beleggen. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op . U kunt ons ook bellen: + 31 (0) 6 337 335 68.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

2 reacties op “Hoe beleggen in bitcoin ?”

  1. Avatar

    Bij het typen van dit soort stukken, wat ik aanmoedig, leg alsjeblieft voortaan meer de nadruk op de veiligheid. Een online portefeuille is absoluut niet aan te raden. Het is praktisch als je op de korte termijn wat wilt handelen. Maar voor de lange termijn is een hardware wallet een absolute must. Trezor en Ledger zijn goede producten.

  2. Avatar

    In financiele crisis 2.0 is er niets ‘safe’, dus het heeft zo weinig nut om in Bitcoin te gaan beleggen, het gaat je niets opleveren, enkel zie je je geld verdampen…, voor kopen geldt dan natuurlijk hetzelfde.
    Minen is wat minder risicovol wat dat betreft, dan zul je aan een flinke machine moeten, processorkracht, en dat is eigenlijk gewoon zonde van het geld.

    Bitcoin, laat gewoon maar zitten, ná de crisis heeft het meer potentieel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *