Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Dit gebeurde er zojuist met Bitcoin

Bitcoin blijft de enorme opmars voortzetten.  De digitale munt steeg boven de $2.700 nadat de Digital Currency Group een overeenkomst om het bitcoinnetwerk sneller en schaalbaarder te maken. Het investeringsfonds vertegenwoordigt 56 bedrijven in 21 landen en claimt de steun van 83 procent van alle miners, dat zijn bedrijven die transacties verwerken en daardoor beloond worden met nieuwe bitcoins. De deal werd gesloten op de conferentie Consensus 2017 in New York.

 

Bron: https://twitter.com/StockTwits/status/867712282935128064

Vul uw e-mail adres hieronder in en klik op inschrijven. Ontvang daarmee tijdig onze nieuwsalert met nieuws en tips.

Gratis Nieuwsalert

Tot waar?

Afgelopen dinsdag hadden wij u gewezen op de stijging. Het is onduidelijk tot waar de stijging zal leiden.Volgens sommigen zet de opmars door naar de $6.000 en volgens anderen is een correctie van 47% op komst.  Volgens deze analist nadert de digitale munt een belangrijk niveau op $2.800 waarna een correctie ingezet kan worden naar de $1.470. Wees dus op uw hoede !

Het aantal long posities, die inspelen op een stijging is met 18,2% gestegen terwijl de shortposities, die speculeren op een daling met 10% gedaald zijn sinds begin deze week. Dit is dus een teken dat handelaren optimistischer worden. Sommige technische analisten volgen het sentiment onder beleggers als een contraire indicator. Een piek in het optimisme  duidt volgens hen aan dat aandelenkoersen klaar zijn om te gaan dalen. Volgens hen hebben beleggers die een positieve ontwikkeling van de markt inzien al de aandelen gekocht.

Volgens een van de technisch analisten, die naar de koersbewegingen kijkt, is de $2800 een belangrijk weerstandsniveau. Bitcoin daalde inderdaad met $64 nadat die grens bereikt was.

Volgens de Elliot wave analist begon golf 2 in het najaar van 2013 en bodemde in januari 2015 waarna de digitale munt aan een forse stijging begon. De digitale munt is volgens Nicola Duke bezig aan een golf 3. Dat betekent dat $2800 de grens kan zijn waarna een correctie start. Het eerste koersdoel is dan $1.780 en tweede steun ligt op $1.470.

In 2008 ontwikkeld door Satoshi Nakamoto, werd het online betalingssysteem in 2009 geïntroduceerd als open source software. Het idee achter Bitcoin is heel eenvoudig; het gebruikt peer-to-peer technologie, zodat het zonder tussenkomst van een bank of andere autoriteiten kan draaien, waarbij alle transacties alleen door het eigen netwerk verwerkt worden.

Volgens de website heeft Bitcoin een open ontwerp, is het niemands eigendom en wordt het door niemand gecontroleerd. Het is open source technologie waar iedereen aan deel kan nemen. Dit is waarschijnlijk de reden waarom mensen uit alle lagen van de bevolking hierdoor aangetrokken worden. In Australië, bijvoorbeeld, keren vele inwoners zich momenteel tot ‘digitale munteenheden’, zoals Bitcoins, om zo te investeren in hun toekomst en hun spaartegoeden voor hun pensioen te verdelen.

De koers van de Bitcoin is sinds de invoering van de valuta in 2009 nogal grillig. In 2013 brak de cryptovaluta voor het eerst door de grens van duizend dollar.

Vul uw e-mail adres hieronder in en klik op inschrijven. Ontvang daarmee tijdig onze nieuwsalert met nieuws en tips.

Gratis Nieuwsalert

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Dit gebeurde er zojuist met Bitcoin”

  1. Avatar

    Vanaf april in 5 bewegingen omhoog, eigenlijk niets bijzonder aan. Zal gewoon weer naar beneden gaan, heel normaal na 5 bewegingen…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *