Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Eén op de vier cryptobeleggers richt zich op altcoins

Uit onderzoek van sociaal investeringsnetwerk eToro blijkt dat één op de vier cryptobeleggers wereldwijd zich is gaan verdiepen in ‘altcoins’, op zoek naar het volgende grote project op het gebied van DeFi en de metaverse. Nederlandse cryptobeleggers bevestigen deze trend: 26% van deze beleggers geeft aan zich te richten op altcoins.

Volgens eToro’s Retail Investor Beat-onderzoek kijkt 39% van de Nederlandse cryptobeleggers naar de performance van een cryptoasset wanneer ze in crypto willen beleggen. Eén derde van de beleggers (29%) doet eerst onderzoek naar de use case van een token.

Op de vraag wat Nederlandse cryptobeleggers doen voordat ze een token kopen, geeft een derde (32%) aan dat ze alleen de meest bekende tokens overwegen, zoals bitcoin en ether. Een kwart (23%) van de Nederlandse cryptobeleggers geeft aan dat ze lid zijn van een cryptocommunity, waar ze specifieke tokens bespreken met andere leden. Een op de vijf (21%) beleggers geeft aan dat ze bij het zoeken naar informatie over specifieke tokens en projecten, de whitepaper van een token lezen voordat ze het kopen.

eToro’s Crypto Markets Analyst Simon Peters:Het is bemoedigend om te zien dat zoveel beleggers ervoor kiezen om belangrijke informatie zoals de whitepaper te lezen alvorens te beleggen in crypto. Deze documenten kunnen soms erg ingewikkelde informatie bevatten, maar zijn een zeer nuttige bron voor iedereen die in de betreffende asset class geïnteresseerd is. Verplichte kost eigenlijk.” 

“Ons onderzoek laat ook nog iets anders interessants zien. Uit de resultaten blijkt dat sommige beleggers vooral kijken naar de grootste projecten, maar er is ook een groep die kijkt naar kleinere, zogenaamde altcoins. Wij denken dat dit zeker een groeigebied is nu DeFi en de metaverse steeds bekender worden bij beleggers.”

“De realiteit is dat de meeste cryptobeleggers kritischer worden in hun aanpak en dit kunnen we alleen maar aanmoedigen en prijzen.” 

Op de vraag waarom ze momenteel beleggen in crypto of van plan zijn in crypto te beleggen in de komende 12 maanden, geeft 22% van de Nederlandse cryptobeleggers als reden dat het een ‘transformerende’ asset class is die de wereld zal veranderen. Een op de vier (23%) beleggers geeft aan dat crypto aantrekkelijk is als waardeopslag, terwijl 16% gelooft dat crypto potentieel heeft als inflatiehedge.

Op het moment van het onderzoek, belegde 30% van de Nederlandse particuliere beleggers in cryptoassets en was 26% van plan erin te gaan beleggen in de komende 12 maanden.

Van de respondenten die aangaven niet te beleggen in crypto, gaf 29% aan dat ze niet genoeg wisten over deze asset class om een goed geïnformeerde beslissing te maken, wat het belang van educatie voor beleggers benadrukt. Iets meer dan een derde (35%) gaf aan dat crypto een te hoge volatiliteit heeft. 9% geeft aan dat er meer regelgeving nodig is en 10% geeft aan dat de asset class te niche is.

Simon Peters: “Crypto is in de afgelopen jaren onderdeel geworden van de tijdgeest en is echt zijn plek aan het veroveren in het ecosysteem van de financiële dienstverlening. Hoewel het niet voor iedereen is weggelegd, is het positief om te zien welke stappen beleggers nemen om de technologie te begrijpen en hun portefeuilles verder te diversifiëren.”

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *