Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Dogecoin en Cardano in opmars in Nederland

Ripple en Bitcoin blijven de populairste cryptoassets onder Nederlandse eToro gebruikers. 

  • Ripple en Bitcoin behouden de positie als de meest populaire cryptoasset onder Nederlandse eToro gebruikers
  • In het derde kwartaal is het aantal gebruikers dat Dogecoin aanhoudt met maar liefst 7627% toegenomen ten opzichte van het tweede kwartaal  hiermee stijgt Dogecoin van de zestiende naar de vijfde  plek in de Nederlandse ranking
  • Ook Cardano laat in dit kwartaal een sterke stijging zien van 1604% en stijgt van plek tien in het tweede kwartaal naar de derde Positie.
  • De nieuwe cryptoasset Shiba Inu komt sterk binnen in Nederland op positie nummer acht in Q3

Cryptobeleggers hebben ondanks de schommelingen van de markt in het derder kwartaal van dit jaar hun vertrouwen behouden, zo blijkt uit data van eToro (zie tabel[1] hieronder). Deze data laat onder andere zien dat Ripple in het derde kwartaal, net als in het tweede kwartaal, nog altijd de meest populaire cryptomunt is; gevolgd door Bitcoin. Daarnaast laat Dogecoin een ongelooflijke groei zien met een toename van 7627% op kwartaalbasis. Per eind september vormen Ripple, Bitcoin en Cardano de top drie, met Cardano als opvallende nieuwkomer.

 

Meest populaire cryptoassets onder eToro gebruikers in Nederland – Eind september 2021
Q3 2021 positie Cryptoasset Q2 2021 positie Toename eToro user holdings

Q3 2021 vs. Q2 2021

1 Ripple (XRP) 1 30%
2 Bitcoin (BTC) 2 315%
3 Cardano (ADA) 10 1604%
4 Ethereum (ETH) 3 277%
5 Dogecoin (DOGE) 16 7627%
6 Litecoin (LTC) 4 56%
7 Stellar (XLM) 6 111%
8 Shiba Inu (SHIB)[2] N/A N/A
9 TRON (TRX) 12 436%
10 Dash (DASH) 5 42%

 

eToro’s Cryptomarket Analist, Simon Peters, zegt: “Het laatste kwartaal is er ontzettend veel veranderd in de cryptowereld. We zijn van een bullrun periode overgegaan naar een situatie waar sprake is van meer rust en weloverwogen aan- en verkopen. De recente beslissing van China om cryptotransacties te verbieden zorgde voor onzekerheid. We hebben echter ook ander belangrijk nieuws gezien, zoals Cardano’s Alonzo hardfork en Ethereum’s London-upgrade, waardoor beide netwerken meer functionaliteit en schaalbaarheid hebben gekregen – wat betekent dat het drukke maanden zijn geweest voor zowel crypto ontwikkelaars als beleggers.”

Ondanks dat Ethereum een plek is gezakt naar vierde positie, nam het totaal 277% toe. Dit was echter niet voldoende om de derde positie ten opzichte van Cardano te kunnen verdedigen. Andere interessante ontwikkelingen zijn zichtbaar rondom Shiba Inu en TRON. Shiba Inu is namelijk pas eind juli aan het eToro platform toegevoegd en haalt met zijn 15e plek in de wereldwijde rangschikking niet de wereldwijde top 10 van eToro’s cryptoassets terwijl het in Nederland op positie 8 staat. Daarnaast is TRON opgekropen van positie 12 in Q2 naar positie 9 in Q3 met een toename van 436% in beleggers.

“Het crypto-universum breidt zich uiteindelijk steeds sneller uit en er verschijnen steeds meer munten, tokens en use cases. Hoewel sommige beleggers ervoor zullen kiezen om bij de grootste, meest gevestigde cryptoassets te blijven, twijfel ik er niet aan dat we in de toekomst meer beleggers zullen zien die hun portefeuille willen diversifiëren met altcoins,” zegt Peters.

[1] De gegevens in de tabel vertegenwoordigen de top tien van de meest aangehouden cryptoassets door Nederlandse beleggers op het eToro-platform in het tweede en derde kwartaal van 2021. Aangezien de overgrote meerderheid van de aandelen die op eToro worden verhandeld de echte activa zijn, omvatten deze gegevens geen posities die worden aangehouden als CFD’s. Gegevens accuraat per 30-09-2021.

[2] eToro heeft Shiba Inu op 29-07-2021 toegevoegd op het platform.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *