Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Bitcoin is de beste belegging van afgelopen tien jaar

Degenen die begin 2010 slechts $ 1 in Bitcoin hebben geïnvesteerd, kunnen aan het einde van het decennium uitkijken naar meer dan $ 90.000. Volgens een studie van de Bank of America Securities is BTC veruit de beste van de meest voorkomende vormen van belegging.

Het einde van een decennium verleidt ons om terug te kijken naar de afgelopen tien jaar. Veel beleggers denken immers aan de lange termijn en zien het doel van hun beleggingen bijvoorbeeld als pensioenvoorziening. Op basis van deze veronderstellingen heeft Bank of America Securities eens nader bekeken wat er van $ 1 zou zijn geworden als het op 1 januari 2010 was belegd en nu failliet gaat. Zoals CNN rapporteert , is het resultaat duidelijk: Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen 10 jaar alle klassieke financiële instrumenten overtroffen op het gebied van kapitaalgroei. Begin 2010 was 1 BTC beschikbaar voor ongeveer $ 0,08, dus je had een goede 12 BTC voor je dollar kunnen krijgen. Bij een geschatte BTC-prijs van $ 7.000 in december 2019, is het eindresultaat een goede $ 90.000.

Profiteren van Bitcoin

Je kunt je afvragen of er manieren zijn om te profiteren van de Bitcoin-trend zonder ze te kopen in een digitale valuta-uitwisseling zoals Coinbase en ze vervolgens op te slaan op een digitale portemonnee. Wij hebben drie aandelen voor u geselecteerd.  U kunt het rapport hier bestellen: klik hier

Winnaars en verliezers

Iedereen die zich herinnert aan ingrijpende gebeurtenissen voor de financiële markten in de jaren 2010, kan meer negatieve dan positieve invloeden bedenken. De nasleep van de wereldwijde financiële crisis moest worden overwonnen, de economie in Japan stagneerde, de EU was bezorgd over de euro en onlangs heeft de Amerikaanse president Donald Trump een handelsoorlog met China aangewakkerd.

Als je echter $ 1 zou inzetten op Amerikaanse aandelenindexen, zou je vandaag ongeveer $ 3,46 in je account hebben verdiend, wat 250 procent winst oplevert. Voor Amerikaanse staatsobligaties zou $ 1 over 10 jaar ongeveer $ 2,08 zijn geworden. Iedereen die zou hebben vertrouwd op staatsobligaties uit Turkije zou met verlies moeten leven en geïrriteerd raken met slechts $ 0,61 over.

Goud wordt over het algemeen als een goed idee beschouwd voor investeringen in onzekere tijden. Maar goud voor $ 1 is vandaag ‘slechts’ $ 1,34 waard, succesvolle investeringen zien er anders uit. Voor ruwe olie daalde de prijsontwikkeling vanaf $ 1 de waarde zelfs naar $ 0,74.

De grootste klap zou zijn geweest voor beleggers die wilden wedden op economische groei in Myanmar (Birma). Kyat, de munteenheid van Myanmar, gekocht voor $ 1 in 2010 is nu slechts $ 0,004 waard. De Griekse aandelenmarkt is ook een van de verliezers van het decennium, van $ 1 tot $ 0,07.

Bitcoin de investeringstip voor de toekomst?

Voor het succes van BTC stelt de studie dat Bitcoin een algemeen geaccepteerde vorm van betaling is geworden en dat de discussie over cryptovaluta’s op Facebook Libra steeds meer in de belangstelling van beleggers komt te staan. De onafhankelijkheid van BTC van het monetaire beleid zal waarschijnlijk ook hebben bijgedragen aan zijn succes. Als u dan de aanstaande halvering van bitcoins overweegt  , lijkt BTC nog steeds een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid.

Profiteren van Bitcoin

Je kunt je afvragen of er manieren zijn om te profiteren van de Bitcoin-trend zonder ze te kopen in een digitale valuta-uitwisseling zoals Coinbase en ze vervolgens op te slaan op een digitale portemonnee. Wij hebben drie aandelen voor u geselecteerd.  U kunt het rapport hier bestellen: klik hier

Maar één ding moet ook worden vermeld: begin 2010 wisten bijna geen beleggers het bestaan ​​van BTC. Het zou daarom niet verwonderlijk zijn als in de jaren 2020 een nieuw investeringsinstrument, dat nu nog niche is, beter presteert dan de totale markt. Het nadeel van het onderzoek is ook duidelijk: achteraf gezien zijn dergelijke analyses op feiten gebaseerd, maar hun betekenis voor de toekomst is vrij beperkt.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *