Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Bitcoin in vrije val

Niets krijgt betere krantenkoppen dan dat Bitcoin (BTC-USD) met 50% is gedaald ten opzichte van zijn laatste hoogtepunt. Handelaren debatteren nu over de toekomst te midden van een verkoopdruk variërend van een bloedbad in de speculatieve technologiesector tot een mijnbouw- en handelsverbod in Rusland. Bitcoin zakte in het weekend naar $ 34.000 (voordat de verliezen werden gecompenseerd), een daling van het record van bijna $ 68.000 in november, en daalde van de ene op de andere dag nog eens 7% om bijna onder het niveau van $ 33.000 te crashen. Inmiddels staat de prijs op $33.500

Crypto-activa werden de laatste tijd ook belast door de kritische houding van de Russische centrale bank, die vorige week een verregaand verbod voorstelde. De centrale bank beveelt wetgevers aan om het gebruik van digitale valuta ronduit te verbieden. Ook de productie (prospectie, mining) van crypto-waarden, die wordt uitgevoerd door gecompliceerde berekeningen op veelal energie-intensieve computersystemen, zou worden beïnvloed. Rusland wordt beschouwd als een van de bolwerken van cryptomining. Het proces is in diskrediet geraakt vanwege het hoge energieverbruik.

Waar zijn de HODLers? Hoewel bekend is dat Bitcoin volatiel is, riepen de meest recente voorspellingen van Cathie Wood’s ARK Invest op tot een stijging tot $ 500K, terwijl MicroStrategy (MSTR) CEO Michael Saylor een uiteindelijke “6-handle” of een rit tot $ 6M zag. . In feite heeft de laatste daling meer dan $ 600 miljard aan marktwaarde weggevaagd en meer dan $ 1.000 miljard verloren van de totale cryptomarkt. Rapporten suggereren ook dat de Biden-administratie zich voorbereidt om al in februari een eerste overheidsbrede strategie voor digitale activa vrij te geven, die federale agentschappen zou kunnen belasten met het beoordelen van de risico’s van de valuta’s.

Geldt het adagium dat je geen vallend mes moet oppakken? Op $28.700 ligt een belangrijke steun.

Investeren in crypto valuta met minder risico
Cryptocurrency is hét hot-topic in de economische wereld. De volatiliteit en onzekerheid die het met zich meebrengt, schrikt veel mensen echter af. Bij De Kritische Belegger hebben we een rapport opgesteld met daarin tips waardoor je met een gelimiteerd risico indirect in crypto’s kan investeren. Vraag ons gratis cryptorapport hier aan !

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *