Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Is de grote sell-off begonnen?

Een van de nare dingen van beleggen is, dat je de verkeerde keuzes maakt. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als je als belegger de verkeerde lessen leert.

De aandelenbeurzen staan sinds het begin van dit jaar onder zware druk. Is de bubbel gebarsten of is het slechts een tijdelijke inzinking? Voor veel stieren is het nog steeds zonneklaar: er is geen alternatief voor aandelen. En dat klopt zeker voor de lange termijn, zoals spreekt uit een recente studie van Goldman Sachs, Piloting through. Op de lange termijn blijven winsten groeien en blijven aandelenkoersen stijgen.

Sterker nog, het blijkt in de praktijk verstandig om te kopen zelfs als de markt zeer hooggeprijsd is. Voor Goldman Sachs is het duidelijk. het loont om in aandelen blijven beleggen.

De bekende beer, Jeremy Grantham, is het daar totaal mee oneens. In een recent artikel, Let The Wild Rumpus Begin, beargumenteert hij dat aandelen in een fase van bubbels is beland. Aan de hand van vier historische voorbeelden laat hij zien dat een grote sell-off nagenoeg onvermijdelijk is.

Grantham betwist niet de stelling van Goldman Sachs, dat beleggen in aandelen op de lange termijn zeer rendabel is. Hij stelt wel dat het onverstandig is om niet meer naar waarderingen te kijken. Het kan wel eens verstandig zijn om tijdig je knopen te tellen.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *