Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Bitcoin gaat naar $130.000

JP Morgan , een van de grootste investeringsbanken ter wereld, ziet nog steeds veel prijspotentieel in Bitcoin . In een dinsdag gepubliceerde studie stelde de bank een koersdoel van $ 130.000 .

JP Morgan rechtvaardigt de optimistische vooruitzichten met de recentelijk lagere prijsschommelingen (volatiliteit) van Bitcoin. Dit maakt de digitale valuta aantrekkelijker voor institutionele beleggers en een concurrent voor goud.

Woensdag kwam de Bitcoin-koers echter licht onder druk te staan. Het viel onder $ 57.000 . Sinds eind maart lag de prijs constant tussen $ 57.000 en $ 60.000.

“In de afgelopen weken hebben we de eerste tekenen gezien dat de volatiliteit van Bitcoin zijn hoogtepunt heeft bereikt”, schrijven de analisten van JP Morgan. De gerealiseerde driemaandelijkse volatiliteit bereikte eind februari een hoogtepunt van 91 procent en is sindsdien gedaald tot 86 procent. De gerealiseerde volatiliteit op zes maanden is gestabiliseerd op ongeveer 73 procent.

De volatiliteit van een activaklasse is cruciaal voor institutionele beleggers om hun risico te beheersen. In de afgelopen twee kwartalen ging de stijging van de bitcoin naar $ 61.000 gepaard met toenemende volatiliteit. Dit maakte het moeilijker om de digitale valuta te beleggen voor professionele beleggers: volgens JP Morgan kochten ze in het eerste kwartaal van dit jaar slechts 170.000 Bitcoin, vergeleken met ongeveer 300.000 in het vierde kwartaal van 2020.

Mocht de volatiliteit afnemen, dan zou het tegenovergestelde effect kunnen optreden, institutionele beleggers zouden dan meer in Bitcoin kunnen investeren. Dat kan weer ten koste gaan van goud, schrijven de experts van JP Morgan.

Trend naar “digitaal goud”
In de afgelopen twee kwartalen is al een trend waargenomen van traditioneel goud naar ‘digitaal goud’, d.w.z. Bitcoin. Terwijl beleggers sinds oktober $ 20 miljard uit gouden ETF’s hebben gehaald, is $ 7 miljard in Bitcoin-fondsen gestroomd. De cryptocurrency kreeg een boost door de acceptatie ervan als betaalmiddel door financiële dienstverleners zoals PayPal en Visa.

Op de lange termijn gaan de experts van JP Morgan ervan uit dat investeringen in goud en Bitcoin zullen convergeren. Niet in de laatste plaats omdat de vluchtigheid van Bitcoin aan het afnemen is en millennials – mensen die zijn geboren tussen het begin van de jaren tachtig en het einde van de jaren negentig – de voorkeur geven aan “digitaal goud”, d.w.z. Bitcoin, boven traditioneel goud, aldus JP Morgan.

Het koersdoel is afhankelijk van de goudprijs
Hieruit berekent JP Morgan een richtprijs van $ 130.000 voor de Bitcoin. Om dit te doen, zouden de vluchtigheden van goud en bitcoin echter op één lijn moeten worden gebracht. Momenteel liggen de twee waarden nog ver uit elkaar: terwijl de gerealiseerde halfjaarlijkse volatiliteit van Bitcoin 73 procent is, is die van goud 16 procent.

Daarom beperken de experts van de Amerikaanse bank: “Het is onwaarschijnlijk dat de convergentie van de volatiliteit van Bitcoin en goud snel zal plaatsvinden, en het is waarschijnlijk een proces van meerdere jaren.” Dienovereenkomstig moet het prijsdoel ook worden gezien als een langetermijndoelstelling.

JP Morgan publiceerde in januari van dit jaar een soortgelijk onderzoek . Destijds was de richtprijs $ 146.000. Omdat de goudprijs sindsdien is gedaald, corrigeerde de zakenbank ook het koersdoel voor de Bitcoin naar beneden.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *