Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Bitcoin bevindt zich op een omslagpunt

In navolging van Bitcoin-beleggers Michael Saylor stelt zakenbank Citigroup dat de digitale valuta op een dag “de valuta bij uitstek voor internationale handel kan worden” in een onderzoeksnota. De cryptovaluta bevindt zich “op het omslagpunt van reguliere acceptatie of een speculatieve implosie”, voegde de bank eraan toe.

De wilde opkomst van Bitcoin in de afgelopen maanden heeft grote Wall Street-spelers gedwongen om de cryptocurrency opnieuw te evalueren.Citi denkt dat bitcoin zich op een “kantelpunt” bevindt en op een dag “de valuta bij uitstek voor internationale handel” zou kunnen worden, aangezien bedrijven als Tesla en PayPal er warm voor lopen en centrale banken onderzoeken om hun eigen digitale valuta uit te geven.

“Er zijn tal van risico’s en obstakels die de vooruitgang van Bitcoin in de weg staan”, schreef het wereldwijde team voor perspectieven en oplossingen van de Amerikaanse investeringsbank maandag in een notitie.

“De toekomst van Bitcoin is dus nog steeds onzeker, maar de ontwikkelingen op korte termijn zullen waarschijnlijk doorslaggevend blijken te zijn, aangezien de valutasaldi op het omslagpunt van de reguliere acceptatie of een speculatieve implosie staan.”

Het markeert een verandering in toon voor grote financiële instellingen op bitcoin. Veel banken hebben het digitale activum historisch gezien gemeden, met het argument dat het geen intrinsieke waarde heeft en dat de hype eromheen lijkt op de tulpenmanie van de 17e eeuw.

Maar de wilde opkomst van bitcoin in de afgelopen maanden heeft grote Wall Street-spelers gedwongen om de cryptocurrency opnieuw te evalueren. BNY Mellon, de oudste bank in de VS, zei vorige maand dat het bewaarservices voor bitcoin en andere digitale valuta zou aanbieden . Ondertussen heeft JPMorgan gezegd dat het er serieus uitziet voor bitcoin .

Bitcoin en andere cryptovaluta’s zijn vaak onderhevig aan wilde periodes van volatiliteit. Iets meer dan een week na het bereiken van een recordhoogte van meer dan $ 58.000 , is de prijs van bitcoin meer dan $ 10.000 verloren. Het is nog steeds meer dan 60% gestegen ten opzichte van het jaar en 460% in de afgelopen 12 maanden.

Crypto-beleggers zeggen dat de laatste bull-run van bitcoin anders is dan eerdere cycli – inclusief in 2017, toen het bijna $ 20.000 steeg voordat het het volgende jaar met 80% kelderde – omdat het werd aangedreven door een grotere deelname van institutionele investeerders.

Oorspronkelijk gecreëerd als een digitaal betalingssysteem om banken en andere financiële tussenpersonen te omzeilen, heeft bitcoin sindsdien grip gekregen bij reguliere beleggers als een soort ‘digitaal goud’ dat kan dienen als een afdekking tegen stijgende inflatie.

Volgens Citi zijn er verschillende hindernissen die bitcoin zou moeten overwinnen voordat het de reguliere acceptatie zou zien.

“De komst van institutionele investeerders heeft het vertrouwen in cryptovaluta gewekt, maar er zijn nog steeds hardnekkige problemen die de brede acceptatie zouden kunnen beperken”, zei Citi.

“Voor institutionele beleggers zijn dit onder meer zorgen over kapitaalefficiëntie, verzekering en bewaring, veiligheid en ESG-overwegingen van Bitcoin-mijnbouw”, voegde de bank eraan toe. “Beveiligingsproblemen met cryptocurrency doen zich voor, maar in vergelijking met traditionele betalingen presteert het beter.”

Bitcoin-mining – het proces waarbij nieuwe munten in omloop worden gebracht – vereist een aanzienlijke hoeveelheid stroom . Zogenaamde miners met speciaal gebouwde computers concurreren om complexe wiskundige puzzels op te lossen om transacties te verifiëren. Volgens Digiconomist heeft het netwerk van bitcoin een koolstofvoetafdruk die vergelijkbaar is met die van Nieuw-Zeeland. Dit heeft milieuactivisten gealarmeerd.

Vorige maand noemden analisten bij JPMorgan bitcoin een ” economische kanttentoonstelling ″ en noemden crypto-activa de “slechtste afdekking” tegen aanzienlijke dalingen in aandelenkoersen. De opkomst van digitale financiering en de vraag naar fintech-alternatieven is het ‘echte transformatieverhaal van het Covid-19-tijdperk’, voegden ze eraan toe.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *