Bitcoin: aanzienlijk herstel verwacht

De Kritische Belegger is weer op tijd op belangrijke trends te signaleren. Dit keer over Bitcoin. Daags hadden we een interview met de bekende belegger Willem Middelkoop. Hij vertelde aan ons dat bitcoin nog lang niet dood was. Volgens hem kan de digitale valuta kan weer naar de $100.000 lopen. Bitcoin is sindsdien aan een opmars bezig.

Na een meedogenloze bearmarkt van 14 maanden bereikten de prijzen van Bitcoin ( BTC-USD ) op 21 november 2022 een belangrijk dieptepunt van $ 15.479 . Op diezelfde dag bereikte de Grayscale Bitcoin Trust ( OTC:GBTC ) het dieptepunt op $ 7,46 . Sindsdien hebben de prijzen ongeveer zes weken zijwaarts gehandeld. In de afgelopen twee weken explodeerde Bitcoin echter hoger en bereikte gisteren bijna $ 21.600 . Het lijkt erop dat er een regimewisseling heeft plaatsgevonden.

Aangezien niet alleen de edelmetaalprijzen (goud +19,3%, zilver +39,7%), maar ook de aandelenmarkten (DAX +28,7%, S&P500 +18,7%) de afgelopen drie maanden een aanzienlijk herstel lieten zien, was het slechts een kwestie van tijd totdat Bitcoin ook weer een teken van leven zou sturen.

Al sinds half november had Bitcoin nauwelijks gereageerd op de stortvloed aan slecht nieuws uit de imploderende cryptosector. Toch daalden veel altcoins naar nieuwe dieptepunten. Tegelijkertijd werd het sentiment volledig neergeslagen en werd Bitcoin gehaat en bespot. Dit was duidelijk de beste tegendraadse opstelling die we in lange tijd hebben gezien. De Europese Centrale Bank stelde dat de digitale valuta dood was.

Het is dan ook geen verrassing dat bitcoin sinds het begin van het nieuwe jaar 31% hoger is gestegen. De geweldige rally bracht de prijzen razendsnel van $ 16.358 naar $ 21.445 . Iedereen die niet was geïnvesteerd, jaagt nu op de rally. En degenen die Bitcoin zelfs kortgesloten hebben, hopen nu wanhopig op een aanzienlijke terugval. Maar ondanks de forse stijging blijft de stemming onder de marktdeelnemers sceptisch.

Eerste bounce in 2019 zorgde voor een stijging van bijna 330%

Een vergelijkende blik in het verleden laat zien dat Bitcoin, ongeveer zoals in 2019, plotseling een tweede leven kreeg na een meedogenloze bearmarkt die eindigde met een basispatroon van enkele maanden. In 2019 slaagde Bitcoin erin om 328% te stijgen van 3.200 USD naar ongeveer 13.800 USD. De rally van vier en een halve maand bood geen grote terugval voor een inzending! Integendeel, meer dan 61,8% van de vorige bearmarkt werd heroverd zonder grote terugval. Mocht Bitcoin momenteel iets soortgelijks in gedachten hebben, dan zouden de prijzen zich kunnen herstellen richting ca. 48.000 USD tot 50.000 USD tot de zomer! Zelfs als Bitcoin het in 2023 wat rustiger aan zou doen, zou een herstel tot aan de 38,2% retracement rond de 35.000 USD goed denkbaar zijn.

Gezien de sterke start van het nieuwe jaar (+30%) zijn de kansen op een groot herstel in Bitcoin zeer goed. Met de forse correctie (-77,5%) sinds november 2021 hadden alle zwakke handen en onrendabele of dubieuze bedrijven en spelers uit de markt moeten worden gespoeld. Het is niet dat deze spelers voor altijd zijn weggevaagd, maar ze zullen waarschijnlijk alleen tegen aanzienlijk hogere prijzen terugkeren naar de Bitcoin-markt.

De achilleshiel voor de cryptosector en Bitcoin daarentegen blijft de voorzienbare regulering door beleidsmakers. De FTX-ramp heeft het vertrouwen in de sector aan het wankelen gebracht en heeft nu echt alle politici en toezichthouders wakker geschud. Technisch gezien is het Bitcoin-netwerk niet te stoppen, maar met boetes en verboden kunnen beurstoezichthouders de sector de komende maanden en jaren hard treffen.

Desalniettemin Is analist Florian Grummes optimistisch en denkt dat een groot herstel met prijzen van 35.000 USD tot misschien zelfs 50.000 USD tegen de vroege zomer heel goed mogelijk is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.