Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Tip voor beleggers opkomende markten

Tip van de week: iShares MSCI Emerging Markets SmallCap (IEMS)

De ontwikkelingen op de beurzen van de opkomende markten zijn beleggers dit jaar uiteraard niet ontgaan. De rendementen op deze markten overtroffen de toch al niet slechte resultaten op de westerse beurzen ruimschoots. Zo werden er in de BRIC-landen rendementen gerealiseerd variërend van 75 % tot 140 %. De MSCI Wereld index realiseerde YTD (dit jaar) een rendement van 71 % (in USD).

De lange termijn vooruitzichten voor de meeste Emerging Markets blijft positief wat uiteraard geen rimpelloze rit garandeert. Maar de economische groei in deze economieën overtreft die van de meeste westerse economieën. Voor beleggers die reeds een positie hebben in deze markten maar een uitbreiding overwegen is de bovengenoemde belegging – de Small Cap versie van de iShares EM – een interessante optie. Beleggers die nog niet in de Emerging Markets (opkomende markten) zitten kunnen beter voor large caps opteren.

Deze tracker (iShares MSCI Emerging Markets SmallCap) biedt exposure aan meer dan 1700 small cap Emerging Markets bedrijven. Het daadwerkelijke aantal holdings betreft overigens 278. Het rendement van deze tracker YTD bedraagt 101,18 %. Tot op heden is deze belegging nog relatief nieuw. Er zit nu € 35 mio in. Hij staat genoteerd in Londen.

iShares MSCI Emerging Markets SmallCap (IEMS)
iShares MSCI Emerging Markets SmallCap (IEMS)

Datum advies: 16 november 2009
Koers: $ 58,34
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: IE00B3F81G20

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. De redactie heeft geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

[advertentie]

Wilt u deze tracker kopen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[advertentie]

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *