Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Tip van de week: Comgest Magellan

De emerging markets als geheel outperformen dit jaar tot op heden de MSCI-Wereldindex en ook bijvoorbeeld de AEX-index en de DJ Euro Stoxx-index. Vooral de ontwikkelingen in China, diverse andere Aziatische economieën, Zuid-Amerika en Rusland springen in het oog. Uitgaande van het feit dat een herstel op de beurzen nakende is, is het voor veel beleggers nu de vraag hoe daarvan zoveel mogelijk te kunnen profiteren.

Uiteraard gelden beleggingen in de emerging markets nog altijd als een belegging met een bovengemiddeld risico en zijn dus niet voor iedere belegger geschikt. Maar de koerswinsten die er dit jaar tot op heden gerealiseerd  zijn in China, Brazilië en Rusland zijn opvallend gezien het zeer ongunstige beursklimaat.

Een goede mogelijkheid om hier op in te spelen is het beleggingsfonds Magellan van de Franse fondsbeheerder Comgest. Het fonds realiseerde dit jaar tot op heden een verlies van 2,19 %. Het heeft door Morningstar een rating meegekregen van 5 sterren.

magellan_aex

Fondsbeheerder Vincent Strauss heeft momenteel € 1,5 miljard onder beheer. Over het jaar 2008 verloor Magellan ruim 43 %, een outperformance van ruim 7 % van de index. Het fonds investeert wereldwijd in de emerging markets: Azië, Latijns-Amerika, Afrika en Oost Europa. Momenteel is de weging in Latijns-Amerika en Azië het grootst. De beide regio’s nemen ruim 67 % van de portefeuille in beslag.

Datum advies: 16 maart 2009
Koers: € 879,29
Klik hier voor actuele koers
ISIN Code: FR0000292278

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Cliënten wel. De redactie heeft geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *