Koop Chinese aandelen

De opmars van de westerse beurzen de laatste jaren is volledig voorbij gegaan aan de Chinese beurs. De toonaangevende Shanghai Composite index noteert 70 procent onder zijn all time high neergezet in 2007 en handelde de laatste jaren in een neerwaartse trend. Wij verwachten echter dat Chinese aandelen in 2014 een inhaalrace inzetten.

De Chinese beurs veerde recentelijk op na de beraadslagingen tijdens het derde plenum van de Chinese partij. Vergaande Chinese economische hervormingen zijn aangekondigd, waaronder de instelling van een economische vrijhandelszone in Shanghai, en de gehate een kind politiek is overboord gegooid.

De hervormingen, met de nadruk op liberalisering van de economie en het terugdringen van de bureaucratie, zijn waarschijnlijk de meest ingrijpende maatregelen sinds het formeel toestaan van kapitalisme in de jaren negentig.

Beleggers zijn de laatste jaren zeer terughoudend geweest. Zij vrezen onder meer een crash in onroerend goed en een economische groeivertraging. Wij denken echter dat veel slecht nieuws al is verdisconteerd: Chinese aandelen handelen gemiddeld rond hun boekwaarde.

Technisch staat de Shanghai Composite op het punt om een langjarig bodempatroon af te ronden. Vroege instappers maken kans op een uitzonderlijk rendement:

Hedgevestor China 1 december 2013

Hedgevestor

Hedgevestor, onze succesvolle portefeuille waarbij we zolang short als long in aandelen gaan heeft op 1 augustus 2013 een positie ingenomen in een tracker met Chinese aandelen. Het rendement bedraagt thans ruim 10%.

Het rendement van Hedgevestor bedraagt dit jaar 32%. De winst sinds de start op 1-1-2012 is 56,5%.

Leden krijgen de volledige update van de portefeuille toegestuurd per -email.

Abonnement

Gezien de goede resultaten zijn wij van mening dat Hedgevestor een toegevoegde waarde voor beleggers heeft. Op 1 oktober 2013 werd deze service dan ook betaald. Het tarief voor 3 maanden is 99 euro inclusief BTW. U krijgt van ons de instap en uitstap uit een positie en ook updates over de portefeuille.

Wilt u lid worden? Stuur ons een emailtje via onze contactpagina:https://www.dekritischebelegger.nl/contact/ of klik hier voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.