Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Correctie China is juist kans

Tip van de week: FTSE/Xinhua China 25

Sinds 4 augustus is de beurs van China – de Shanghai Composite – stevig gecorrigeerd. Van de top van 3478 punten op zeker moment met zelfs 20 %. Inmiddels is de Shanghai Composite weer enigszins hersteld tot 2960 punten, maar nog altijd zo’n 15 % onder de top. Bij deze correctie die veel beleggers zorgen baart omdat China steeds meer als een leading indicator voor andere beurzen wordt gezien zijn wel kanttekeningen te plaatsen.

Zo is Shanghai nog steeds niet toegankelijk voor buitenlandse beleggers – enkele instituten uitgezonderd – en bestaat er niet de mogelijkheid tot short gaan. Mede om die reden zijn de Chinese aandelen in Shanghai veel harder gestegen dan bijvoorbeeld de in de VS verhandelde Chinese ADR’s. Deze geven waarschijnlijk een beter beeld van de gezondheid van de Chinese beurs en zijn recent nauwelijks gedaald. Mede om die reden doen beleggers er goed aan de huidige correctie in Shanghai eerder te zien als een kans dan een bedreiging.

Een goede mogelijkheid zijn de populaire belegging iShares FTSE/Xinhua China 25, een mandje van de 25 grootste Chinese beursgenoteerde fondsen verhandeld op de beurs van Hong Kong. Deze tip is eerder uitgebracht op De Kritische Belegger.  Sinds de eerste publicatie op 30  maart jongstleden is het fonds 35% gestegen.

Deze iShares zijn ook veel minder gestegen dan de beurs van Shanghai terwijl het dezelfde aandelen betreft. Het mandje noteert YTD 39,3 % hoger. Ter vergelijking Shanghai staat YTD 63 % hoger. De iShares blijken minder speculatief en volatiel. Belangrijke holdings zijn: China Mobile, China Construction Bank, China Life Insurance, Industrial & Commercial Bank of China en Bank of China.

De iShares hebben ca. 1 miljard onder beheer en worden verhandeld aan de beurs van New York, maar ook in Londen, Frankfurt, Milaan en Zurich.

Datum advies: 24 augustus 2009
Koers: € 81,54
Klik hier voor de actuele koers
ISIN Code: IE00B02KXK85

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Cliënten wel. De redactie heeft geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Senior Vermogensbeheerder INMAXXA

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Correctie China is juist kans”

  1. Pingback: Correctie China is juist kans » Reacties op columns » De Kritische Belegger-forum

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *