Correctie China biedt kansen

Tip van de week: koop Saint-Hoinoré Chine

Dit fonds is in het verleden eerder gadviseerd. (zie hier en hier ). Sinds de eerste publicatie op De Kritische Belegger op 30 januari 2009 is het fonds met ruim 77% gestegen.

De recent afgekondigde maatregelen door de Chinese autoriteiten om de kredietverlening in China weer enigszins onder controle te krijgen hebben een correctie op de beurzen van Shanghai en Shenzhen tot gevolg gehad. Niets bijzonders, want ook in de rest van de wereld maakte men zich zorgen om een eventueel afvlakkende groei. Naar mijn mening zijn deze afremmende maatregelen eerder gezond voor de economie. Tijdig op de rem trappen kan geen kwaad. Over het laatste kwartaal bedroeg de groei van het BNP 10,7 %. Maar enige terugval zou geen kwaad kunnen om oververhitting te voorkomen.

De huidige correctie biedt kansen voor beleggers die China nog steeds als een lange termijn belegging met kansen zien. Bovendien bevinden de beurzen van Shanghai en Shenzhen zich nog steeds ver onder de top van oktober 2007.

Saint Honoré Chine is een fonds van Edmond de Rothschild Asset Management. Het fonds heeft 400 miljoen euro onder beheer. Over 2009  was het rendement 70,2 % en dit jaar is dat YTD 0,36 %. Over de laatste 5 jaar realiseerde het fonds gemiddeld 20,6 % per jaar.

Het fonds neemt posities in in de grootste Chinese bedrijven genoteerd aan de beurzen van Shanghai, Shenzhen, HongKong en New York.

Datum advies: 25 januari 2010
Koers: € 276,54
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: FR0010479923

Ondergetekende heeft zelf geen posities in deze belegging. Cliënten wel. De redactie heeft geen positie in dit fonds. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

[advertentie]

Wilt u Saint Honoré Chine kopen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.