Chinese beurs: weer instappen

Voor beleggers die geloven in de bewering van de Chinese autoriteiten dat China de inflatie inmiddels onder controle heeft op een niveau van 5,5 % na een reeks van verkrappende maatregelen is dit zo langzamerhand weer een moment in de Chinese beurs te stappen.

Een herhaling van een koopadvies van 31 maart 2009. Toen deed de koers EUR 60,31. Inmiddels staat deze op EUR 85,54. Het betreft een ETF met als onderliggende waarde een mandje van de 25 meest verhandelde aandelen van het Chinese vasteland, maar dan verhandeld op de beurs van HongKong. De Shanghai Composite bereikte April j.l. zijn hoogste punt van het jaar met 3059 punten. Net als de meeste andere beurzen volgde een daling, naar 2623 punten vorige week.

Sindsdien is er sprake van herstel naar 2758 punten nu. Vorige week steeg de beurs van China met ruim 4 % terwijl bijvoorbeeld de AEX verder terrein verloor. Voor beleggers die geloven in de bewering van de Chinese autoriteiten dat China de inflatie inmiddels onder controle heeft op een niveau van 5,5 % na een reeks van verkrappende maatregelen is dit zo langzamerhand weer een moment in de Chinese beurs te stappen. Weliswaar is de inflatie in China met ruim 5 % aan de hoge kant, maar ligt de groei nog steeds bijna op het dubbele. En zijn aandelen op het vasteland niet erg duur meer met een PE van slechts 12.

Tip van de Week: Koop: iShares FTSE/Xinhua China 25

Er zijn vele manieren om in China te beleggen maar deze tracker is een mooie belegging in de 25 voornaamste Chinese aandelen. Voornaamste holdings: China Construction Bank, China Mobile, Industrial & Commercial Bank of China, CNOOC, Bank of China, China Telecom, Ping An Insurance Group en Petrochina. Ze worden dagelijks verhandeld aan Euronext.

Datum advies: 27 juni 2011
Koers: EUR 85,54
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: IE00B02KXK85
Tickersymbool: FXC.

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten evenmin. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Vermogensbeheerder bij Fintessa Vermogensbeheer en trainer vastrentende waarden bij Mylette Groep

Gratis nieuwsalert

Wilt u ook profiteren van deze tips en op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen die op De Kritische Belegger verschijnen? Meldt u zich dan aan voor onze gratis nieuwsalerts. Daarmee blijft u op de hoogte wanneer er een nieuw artikel is gepubliceerd. De alerts zijn toegesneden op uw interesse gebied. Klik hier om u aan te melden als u dat nog niet heeft gedaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.