China blijft zeker interessant

Op 28 september van het vorige jaar adviseerde ik om Intereffekt China Warrants te kopen. Deze belegging heeft sindsdien een aardig rendement gerealiseerd (+21%). De Chinese beurzen (met name. Shanghai) zijn echter reeds enige tijd aan het corrigeren als gevolg van de maatregelen van de Chinese autoriteiten om de explosieve economische groei en dan met name de kredietgroei af te remmen.

Zo bereikte de beurs van Shanghai in de eerste week van augustus en niveau van ruim 3400 punten. Vervolgens is de beurs inmiddels weggezakt naar 2870 punten. Met name in april was de daling opmerkelijk. De onderliggende trend blijft echter dat de Chinese economie sterk groeit en de valuta de komende jaren zich opwaarts zal gaan bewegen ten opzichte van bijvoorbeeld de euro. Voor Europese beleggers blijft China zeker interessant als lange termijnbelegging en dient iedere dip aangegrepen te worden om posities uit te breiden of op te bouwen.

De bovengenoemde warrants zijn voor beleggers die extra willen profiteren interessant gezien hun hefboom. Momenteel bedraagt deze hefboom ca. 2,5. De call warrants investeren in aandelen en indices in Hong Kong, Taiwan en Shenzhen. De huidige koers bedraagt € 3,32. Het fonds heeft ca. 41 miljoen onder beheer.

Datum advies: 3 mei 2010

Koers: € 3,32
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: NL0000290427

Ondergetekende heeft zelf ook een positie in deze belegging. De redactie heeft geen positie in dit effect. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Senior Vermogensbeheerder INMAXXA

[advertentie]

Wilt u deze belegging kopen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Een overzicht van de rendementen van de alle Tips van de week vindt u hier.

Welke trackers of beleggingsfondsen heeft u in uw portefeuille die genoemd zijn in de Tip van de week? Plaats op ons forum uw reactie. Klik hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.