China biedt beleggers kansen

Een herhaling van een koopadvies van 31 maart 2009. Toentertijd gekocht op € 60,31. Huidige koers staat op € 88,92. Eind vorig jaar leek het met de opgaande trend op de Chinese beurs gedaan. De dreiging van oververhitting en een oplopende inflatie zette de centrale bank ertoe aan de rente in meerdere stappen te verhogen. Daarmee waren de Chinezen ons in Europa en zeker de Amerikanen voor. De beurs van Shanghai zakte inderdaad wat weg, maar is inmiddels sinds begin dit jaar weer aan het aantrekken. De Shanghai Composite noteert nu een niveau van 3050 punten. Daarmee staat deze beurs in Chinese Yuan gemeten op een winst van 8,6 % dit jaar. De kans lijkt sterk dat de Chinese monetaire autoriteiten het einde van hun serie renteverhogingen gaan naderen.

Daar de Chinese munt nog steeds gekoppeld is (zij het met enige ruimte) aan de USD betekent dat in euro’s een aanzienlijk minder rendement maar toch. De K/W-verhouding van de Chinese beurs bedraagt nu 14 en met nog steeds een hoge economische groei biedt dat beleggers zeker kansen. Bedenk verder dat China zich momenteel in een overgangsfase bevindt van een exportgedreven naar een consumptiegedreven economie. Dat brengt de komende jaren veel veranderingen teweeg. De Chinese beurs staat nog steeds onder het niveau van zomer 2009.

Tip van de Week: iShares FTSE China 25

Voor beleggers die in de verdere groei van ’s werelds tweede economie willen participeren bieden de iShares China 25 een mooie gelegenheid. Het betreft de 25 grootste en meest liquide aandelen van China genoteerd aan de Hong Kong Stock Exchange. Deze ETF is dagelijks verhandelbaar aan de Euronext in Amsterdam.

Datum advies: 13 april 2011
Koers: € 88,92
ISIN Code: IE00B02KXK85
Actuele koers: klik hier

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten ook niet (wel in China via andere beleggingen). De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Jan-willem Nijkamp
Vermogensbeheerder bij Fintessa Vermogensbeheer en trainer vastrentende waarden bij Mylette Groep

2 gedachten over “China biedt beleggers kansen”

  1. Het gaat dit jaar niet goed met chinese aandelen, sommige aandelen hebben een k/w van 4 en 5.

    Met vriendelijk groet G Peeters.

  2. Jan-willem Nijkamp

    YTD staat de Shanghai Composite op een rendement van 8,35 %. Er zijn beurzen die het dit jaar met minder moeten doen. Vooral in Europa.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.