Aardige Chinese belegging

Tip van de week: Intereffekt China Warrants

De Chinese beurs (Shanghai) bodemde begin februari om sindsdien weer een stijgende lijn te vertonen. Inmiddels staat de index op 3.018. In november vorig jaar werd een top gemaakt van boven de 3.500 punten. Bedenk overigens wel dat de oude top uit 2007 6.000 punten was!

De overheid tracht de groei enigszins te remmen door de kredietverlening door banken weer terug te draaien. Voor de langere termijn is dat een goede maatregel.

Een aardige maar wel speculatieve manier om in China of omringende markten te beleggen zijn de China Warrants van Intereffekt.

Dit fonds is in het verleden eerder geadviseerd.  Sinds de eerste publicatie op De Kritische Belegger op 28 september 2009 is het fonds met 3% gestegen.

De warrants hebben een hefboom van maximaal 3. Dat betekent dat een belegger tot drie keer zo hard kan stijgen als de onderliggende indices. De warrants beleggen in H-shares, Red Chips en Blue Chips genoteerd aan de Hong Kong Stock Exchange.Een deel van de portefeuille is geïnvesteerd in Taiwan. Er kunnen ook posities in Shanghai en Shenzhen worden ingenomen.

In 2009 was het rendement 118 %. Dit jaar tot op heden een verlies van 14 %. Het staat genoteerd aan Euronext Amsterdam en heeft ca. € 50 mio onder beheer.

Datum advies: 15 februari 2010
Koers: € 2,83
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: NL0000290427

Ondergetekende evenals cliënten hebben een positie in deze belegging. De redactie heeft geen positie in dit effect. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

[advertentie]

Wilt u dit fonds kopen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

3 gedachten over “Aardige Chinese belegging”

 1. Het probleem met de warrants is dat een zeer scherpe timing nodig is. Blind aanraden op zogenoemde fundamentele gronden en dan erbij vertellen dat het speculatief is, is een gevaarlijke strategie met de producten van intereffect.

  Dus zonder TA geen goede verdiensten hiermee en goede TA is zoals bekend heel schaars.

 2. Zelf ben ik totaal niet bullish op China. Dat zijn fraudeurs. Ze presenteren de cijfers heel anders. Ik zie veel in India en Japan. India als nieuwe wereldmacht en Japan zal binnenkort uit de 20-jarige secular bearmarket treden. Een grote zeer innovatieve economie zal ons doen verbazen.

  In Japan is er nog veel ellende, maar wanneer daar inflatie ontstaat dan is de staatschuld zo verdwenen. Die 200% van BNP komt door deflatie. Dat de export in elkaar klapte, komt door zowel de crisis als de munt. Het kan nog enkele jaren duren, maar reken er maar op dat Japan de kar gaat trekken in de sector duurzame energie en elektrische auto’s. Dus niet alleen is een 20 jarige bull markt aanstaande, ook zullen zij de innovatie gaan dragen. Investeren in 2 goede zaken. Japan is bijna rijp voor een nieuwe start.

  BBP bijvoorbeeld van China. De export zorgde voor de grote groei. De export is in elkaar geklapt, maar ze blijven wel produceren om de groei hoog te houden in de hoop dat het snel aantrekt. Alleen de binnenlandse bevolking is totaal niet vermogend omdat ook te bekostigen. Ook is China heel anders ten opzichte van de banken en de rest van de wereld. Zij verzoeken de banken meer uit te lenen en nu ze inflatie zien optreden, moet het weer stoppen. Volgens mij is China het land met de grootste groei van de geldhoeveelheid. Zij nemen zelfs de cijfers van het geld printen op in het BBP.

  Ook de milieu vervuiling is een ramp, dreigende onrust, instabiele economie, vergrijzing enz. Maar India daarentegen kent een hele andere demografische opbouw. Binnen 20 jaar heeft India meer inwoners dan China. De gemiddelde leeftijd is veel lager. Ik ken de exacte cijfers niet, maar mogelijk is 40% van de bevolking jonger dan 18 jaar en het kinderstefte cijfer neemt jaarlijk af. Wanneer het kaste systeem valt, dan gaan de remmen los (mogelijk 200 miljoen mensen extra in de economie). India verkeerd nog grotendeels in de eerste fase van groei (traditionele maatschappij), daar China zich in de laatste fase van massa consumptie bevind. Japan ging die fase al in 1955 in.

  China laat misschien wel 10% groei zien, maar niemand spreekt over de opbouw.

  Export, maar dat valt weg. Geld printen. De werkelijke groei in China is mogelijk maar enkele procenten.

  Ik denk dat China al bij 5% groei in een recessie verkeerd. Tenminste zo zie ik dat, dus mogelijk moeten ze wel minimaal 7% laten zien om niet in elkaar te storten.

  Indien ik de beurs van India met China vergelijk dan zie ik al een groot verschil. Vele spreken maar weinig over India.

  Ik denk wel dat er in het verre oosten goede investering zijn te vinden, maar ik zou momenteel toch erg voorzichtig zijn. Dit jaar belooft niet veel goeds. Maar ik denk dat het wel een goede tip is om warrants te kopen. Maar nu nog niet. Ergens zo tussen augustus en oktober instappen lijkt mij uitstekend.

  Ik heb even de site http://www.intereffektfunds.nl bezocht en zie wel wat in Japan en India. Maar ook de grondstof economie van Afrika is nog veel van te verwachten. Ik mis alleen Brazilië in het rijtje.

  Bedankt voor de tip, maar zelf wacht ik nog even. Ik vind het veel te riskant om nu iets te kopen. Maar ik denk uiteindelijk dat het een goede investering kan zijn.

  ps: hopelijk zie ik rond augustus/oktober op de site ook warrants voor de duurzame energie sector van Japan en de grondstoffen van Brazilië.

 3. Zoals reeds eerder geschreven. Het kan ook diep gaan met de Warrants.
  Gekocht in oktober 2007; nu op een verlies van 73%
  Idem voor het India funds.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.