Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Mooi instapmoment in Brazilië

De Braziliaanse beurs – de Bovespa – is dit jaar ruim 16 % in waarde gedaald. Na het topjaar 2010 was een terugval onvermijdelijk. Om het inflatiegevaar in te dammen dienden de Braziliaanse autoriteiten de rente behoorlijk op te schroeven. Voor beleggers in aandelen geen positief gegeven.

Inmiddels lijkt de economie van Brazilië weer op een punt aangeland dat herstel er aan zit te komen. Dit jaar groeit de economie slechts met 1 % maar voor de komende jaren wordt er weer een groei van 4 % verwacht. De centrale bank is inmiddels begonnen met het verlagen van torenhoge rente. Deze staat nu op 11,5 %. Het moment waarop centrale banken hun rente beginnen te verlagen – vanaf een hoog niveau – geldt over het algemeen als een mooi instapmoment voor beleggers.

En de Braziliaanse beurs is verre van duur met een Koers/Winst-verhouding van 9. Het dividendrendement op Braziliaanse aandelen is ook niet te verwaarlozen met ruim 4 %. De Bovespa zette op 8 augustus een bodem met 48.668 punten om vervolgens weer op te klimmen naar 58.669 punten nu. Nog altijd zo’n 20 % onder de top van begin dit jaar.

Tip van de Week Koop: iShares MSCI Brazil (IZBL)

Een mooie gelegenheid om van een Braziliaans herstel te profiteren is een oude bekende: de iShares MSCI Brazil. Het is een mandje van momenteel 84 verschillende aandelen. De ETF volgt de Bovespa niet exact maar het is een close volger. De voornaamste posities zijn Petrobras, Vale do Rio, Banco Itua, Banco Bradesco en Cia de Bebidas.

De iShares worden dagelijks verhandeld aan Euronext in euro.

Wanneer uitstappen?

Wilt u ook weten wanneer er uitgestapt wordt uit deze beleggingen? Neem dan een abonnement op onze Critivestor nieuwsbrief. Het rendement sinds 3 oktober van dit jaar bedraagt 445 euro oftewel 5,2%.

U kunt kiezen voor een proefabonnement van 1 maand voor slechts 39 euro inclusief BTW of een driemaandabonnement voor 99 euro inclusief BTW.

 Klik hier voor meer informatie en meldt u aan via:critivestor@dekritischebelegger.nl. Vermeld uw naam, adres, mobiele telefoonnummer, uw woonplaats en land en tevens voor welk abonnement u kiest.

Datum advies: 7 november 2011
Koers: € 36,50
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: IE00B0M63516

Ondergetekende heeft zelf geen posities in deze belegging. Klanten ook niet. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *