Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Brazilie favoriet voor WK

Niet Oranje maar het Braziliaanse voetbalelftal is de grote favoriet voor de wereldtitel in Zuid-Afrika. Dat blijkt uit cijfers van Ladbrokes, het grootste Britse gokbedrijf. De sambavoetballers worden op de voet gevolgd door Argentinië.

Ladbrokes berekent dagelijks de inleg en de uitbetaling mocht een weddenschap uitkomen. Als u  2 euro op het Braziliaanse team inzet krijgt u 7 euro terug. Dat is de laagste uitbetaling. Ter vergelijking: mocht u van mening zijn dat Italie het WK wint, dan krijgt u voor 1 euro inleg een bedrag van 20 euro.

Het Nederlandse elftal staat op de derde plaats. Mocht Oranje het WK winnen dan krijgt u voor elke euro inleg, 6 euro uitgekeerd. Die Mannschaft staat vlak onder Nederland met een uitkering/inlegratio van 7/1.

Hieronder volgt de lijst van de tien favorieten.

 

Brazilië 7/2
Argentinië 4/1
Nederland 6/1
Duitsland 7/1
Engeland 11/1
Italië 20/1
Portugal 20/1
Paraguay 28/1
Mexico 33/1
Uruguay 33/1

 

Brazilië statistisch gezien favoriet

De accountant- en adviesorganisatie PricewaterhouseCoopers gaf in mei al aan dat Brazilië statistisch gezien favoriet is op het wereldkampioenschap voetbal.

Rijke landen zijn niet per definitie betere voetbalnaties dan armere landen. Het aantal inwoners dat een land heeft, is wel van enige invloed op prestaties tijdens het WK-voetbal, maar is volgens PwC statistisch niet van groot belang. ‘Argentina, for example, has sometimes matched Brazil despite only having a fifth of its population. Relatively small countries such as Uruguay, Sweden and Croatia have also punched above their weight, particularly when playing at or close to home,’ aldus PwC in een persbericht.

Wel van belang voor de resultaten van landenteams op het WK-voetbal zijn het thuisvoordeel en de mate waarin een land historische voetbaltradities heeft. Zie ook het artikel: Wint Oranje het WK?

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

2 reacties op “Brazilie favoriet voor WK”

 1. Avatar

  Update op 2 juli 14:10: De kans dat Brazilie het WK wint is 44% terwijl Oranje slechts 14% kans heeft. Zie hieronder de uitbetaal ratios’s van Ladbrokes

  Brazil 9/4
  Spain 3/1
  Argentina 7/2
  Germany 6/1
  Holland 7/1
  Uruguay 14/1
  Ghana 33/1
  Paraguay 40/1

 2. Avatar

  Update 2 juli 18:16: Nederland nu favoriet!!!! De kans dat Nederland de wereldbeker binnenhaalt is nu 50%. Op een tweede plek staat Spanje met 40%.

  Holland 2/1
  Spain 5/2
  Argentina 3/1
  Germany 6/1
  Uruguay 12/1
  Ghana 28/1
  Paraguay 33/1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *