fbpx
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Beleggen in landbouwgrond troeft spaarrentes af. Zeker nu er meer grond nodig is voor woningbouw. Meer dan de helft van het aantal gemeenten verwacht in 2020 een tekort aan senioren woningen. Momenteel ervaart 43 procent van de gemeenten dit tekort. Dat schrijft ouderenorganisatie Anbo in de vijfde editie van het door Ipso Facto uitgevoerde onderzoek Lokaal beleid seniorenhuisvesting.

Niet alleen groeit het aantal senioren hard door de naoorlogse geboortegolf en de toegenomen levensverwachting. Ook zijn ouderen door het kabinetsbeleid (extramuralisering) gedwongen langer in de eigen woning te blijven. Vooral steden met minder dan 100.000 inwoners zeggen met dit tekort te kampen. In kleine steden en in dorpen wonen relatief veel ouderen en zijn er weinig voor ouderen geschikte appartementencomplexen.

Grond is in deze tijd nog betaalbaar. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) verwacht dat de Nederlandse bevolking tot 2040 zal groeien. Daarnaast is steeds meer grond nodig voor bedrijven in de dienstensector. Grote woningcorporaties en projectontwikkelaars hebben miljarden klaarliggen om te investeren, maar daarvoor moet wel grond worden aangekocht. TK Vastgoed kan er voor zorgen dat u de eigenaar bent van de grond, op het moment dat deze ontwikkeld kan worden.

Door een structurele verandering in de economische activiteiten in Nederland is steeds minder behoefte aan landbouwgrond en is meer grond nodig voor bedrijfshuisvesting. Daarbij komt dat door het vrijgeven van de woningmarkt, projectontwikkelaars actief zijn geworden om hun investeringen veilig te stellen. Doordat deze projectontwikkelaars steeds pro-actiever worden in het aankopen van grond op minder voor de hand liggende locaties neemt de vraag toe.

Door nu te anticiperen en positie in te nemen op strategische locaties in gebieden waar de komende jaar flink gebouwd moet worden kunt u uw vermogen beschermen en profiteren van een aantrekkelijke vermogensgroei.

TK Vastgoed heeft op verzoek van ons een rapport opgesteld over beleggen in grond die wij u gratis mogen aanbieden. VRAAG HIER het rapport aan.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *