Binck komt ook met turbo XL

BinckBank komt ook met turbo XL. Dat zijn hefboomproducten zonder restwaarde, vergelijkbaar met Best Speeders.  Stapsgewijs zal het assortiment uitgebreid worden. Eerst worden turbo XL op de AEX geïntroduceerd. Dat heeft woordvoerder Jean-Paul van Oudheusden gezegd tegenover De Kritische Belegger. In de loop van juli zal het assortiment volgens hem flink uitgebreid worden.

Eerder meldde de bank dat het start met de uitgifte van turbo’s in Nederland. Dat maakte de onlinebroker donderdag bekend. Het gaat om turbo’s op de AEX, DAX, AEX-aandelen en grote Amerikaanse fondsen (blue chips).

Reden uitgifte

Jean-Paul van Oudheusden geeft aan dat meer dan 15% van de handel bij BinckBank in turbo’s plaatsvindt. Steeds meer banken, zoals ABN Amro, trekken zich terug uit deze handel omdat volgens hem de technologiekosten te duur zijn. Door zelf hefboomproducten uit te geven wil BinckBank de continuïteit en kwaliteit waarborgen.

De handel geschiedt door de Zwitserse zakenbank UBS en BinckBank doet de financiering. Op deze wijze krijgt UBS meteen een flink marktaandeel terwijl voor de onlinebroker kostenvoordelen biedt.

Voordelen

De Binck Turbo heeft voordelen ten opzichte van concurrenten. Zo is er een klein verschil tussen de bied- en laatprijs, tot wel drie cijfers achter de komma. Daarnaast zijn de handelstijden verruimd. Er kan van 8:00 – 22:00 uur erin worden gehandeld terwijl de meeste banken tot 18:30 uur gaan. De handel gaat door, ook na sluiting van de Europese beurzen. Ook biedt BinckBank scherpe tarieven aan. Als u met Binck Active belegt, dan betaalt u € 6 per transactie. U handelt voor een vaste prijs en er is geen maximum tarief.

Tot 1 augustus kunt u gratis instappen in de Binck turbo, u betaalt dus geen aankoopkosten. Bij verkoop van de Binck turbo betaalt u € 6 per transactie.

Betaalbaar,relaxed en zonder veel risico beleggen? Neem dan een abonnement op CritiTrader

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.