Sportwedden – verrassend veel parallellen met beleggen!

Beleggen is topsport. De beurzen afspeuren, rentes vergelijken en aandelen verhandelen: je moet scherp en alert zijn wil je het maximale uit je geld halen, zeker als je zelf belegt. Die spanning die beleggen met zich meebrengt, kan je ook vinden in een andere soort ´beleggen´.

De beurzen staan nooit stil en als je optimaal wilt profiteren van de dynamiek van beleggen dan moet je er eigenlijk elke dag bijstaan én meer dan degelijke kennis van zaken hebben. Je eigen geld staat immers op het spel en een inschattingsfout kan je een hoop kosten. Dat is dan ook de reden dat veel mensen hun geld uitbesteden aan fondsen, die het zware werk voor hen opknappen. Maar zelfs als je inzet bij een fonds blijft het spannend of het rendabel is.

Bron: Pexels

Eigenlijk zou je kunnen stellen dat beleggen een vorm van gokken is. Je zet immers geld in op een product, grondstof, service of valuta en je hoopt dat die investering zich uitbetaalt. Bij gokken zet je in op een uitkomst op het roulettewiel, aan de blackjacktafel, op de fruitmachine en net als bij beleggen speelt de geluksfactor hier een grote rol. Maar zeker bij sportwedden, een vorm van gokken waarbij je geld inzet op de uitslag van een sportwedstrijd, komt een bepaalde kennis van zaken ook goed van pas. Wederom een parallel met beleggen.

Bij beleggen gaat het om het zien en vervolgens pakken van een buitenkans. Welnu, speciaal voor de voetballiefhebbers onder ons is er nu een sportevenement van ongekende grootte (het WK voetbal 2018) begonnen waarbij er tal van buitenkansjes voorbijkomen om geld op in te zetten. Zeker als je kennis van zaken hebt en je goed kan inschatten of een voetbalteam kans maakt tegen een ander team zou je het op zijn minst kunnen proberen.

Hoe het werkt? Bij wedkantoren of online zoek je een aantal wedstrijden uit waarvan jij denkt te weten wie er wint. Deze wedstrijden hebben quoteringen. Als bijvoorbeeld een team met sterke spelers het opneemt tegen een team met minder goede spelers, dan is de kans dat het betere team wint groter. Het zou dan veiliger zijn om op dat team in te zetten, maar omdat de kans groter is dat dit team wint, win jij ook minder geld. Je krijgt uiteraard altijd meer dan je inzet terug bij een winst, maar een quotering van bijvoorbeeld 1,10 of 1,20 op je inzet is niet erg voordelig.

Bron: Pexels

Je kan dus ook wat riskanter inzetten en je geld inzetten op de underdog. Een quotering kan hoog oplopen, en als je voelt dat het geluk aan je zijde hebt of je hebt dankzij je kennis een goede analyse weten te maken, dan kan je het altijd proberen. Zo kan je bij een winst je geld groots terugkrijgen – een kortlopende, risicovolle belegging, maar wel één vol spanning en plezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.