Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Vier manieren om miljonair te worden

Tenzij je in een rijke familie bent geboren, kan het opbouwen van rijkdom erg moeilijk zijn. Veel mensen kijken naar multimiljonairs en willen heel graag weten: wat is hun geheim? Hoe zijn zij daar gekomen? Wat is er voor nodig ? Financieel expert Tom Corley deed er onderzoek naar. Hij begon met zijn “Rich Habits” -studie in 2004, waarin hij vijf jaar lang de dagelijkse activiteiten, gewoonten en eigenschappen van 233 rijke individuen interviewde en onderzocht . Ze hadden allemaal minstens $ 160.000 aan bruto jaarinkomen en $ 3,2 miljoen aan nettoactiva.

Tijdens zijn onderzoek ontdekte hij dat er vier overheersende wegen zijn om rijkdom te vergaren. Het pad ‘Spaarder-Belegger’ is het gemakkelijkst, , terwijl de andere drie veel meer risico’s met zich meebrengen.

1. Het Spaarder-Belegger-pad

Iets minder dan 22% van de miljonairs in zijn studie koos ervoor om het Spaarder-Belegger-pad te volgen. Het is niet alleen de gemakkelijkste manier om rijkdom op te bouwen, maar als je vroeg begint , is het bijna altijd een garantie voor veel geld.

De Spaarders-Beleggers in zijn groep bereikten hun eerste $ 1 miljoen rond 35-40 jaar , en verzamelden een gemiddelde netto waarde van $ 3,3 miljoen tegen dat ze 55 jaar oud waren.

Ze hadden ook vier dingen gemeen:

  1. Ze hadden meestal een inkomen uit de middenklasse (velen bereikten vroeg in hun carrière een salaris van zes cijfers, en als ze dat niet deden, leefden ze erg zuinig .)
  2. Ze hadden lage kosten van levensonderhoud en gaven de voorkeur aan sparen, in plaats van rijkelijk uitgeven.
  3. Ze spaarden 20% of meer van hun inkomen.
  4. Ze begonnen hun spaargeld vroeg in het leven te beleggen en bleven dit jarenlang voorzichtig doen.

Wat hun dagelijkse werk ook was, deze groep maakte sparen en beleggen onderdeel van hun routine; ze dachten voortdurend aan slimme manieren om hun rijkdom te laten groeien.

Het pad ‘Spaarder-Belegger’ is niet voor iedereen weggelegd. Het vereist een enorme financiële discipline en langdurige inzet.

2. Het pad van de dromers

Dit is misschien het moeilijkste pad om rijkdom op te bouwen, omdat het een droom moet nastreven, zoals een bedrijf starten, een succesvolle acteur, muzikant of auteur worden .

Ongeveer 28% van de mensen in zijn studie waren dromers, en ze verzamelden een gemiddelde netto waarde van $ 7,4 miljoen – veel meer dan een van de andere groepen – gedurende een periode van ongeveer 12 jaar.

Ze vertelden me allemaal dat het nastreven van hun dromen een van de meest lonende dingen was die ze in hun leven hadden gedaan. Ze hielden van wat ze deden voor de kost, en hun passie kwam naar voren op hun bankrekeningen.

Degenen die deze weg willen inslaan, moeten echter bereid zijn lange uren te werken en in staat zijn om financiële stress te verwerken. De dromers in zijn studie werkten meer dan 61 uur per week voordat ze eindelijk hun dromen bereikten. Weekends en vakanties waren bijna niet aanwezig.

Proberen de eindjes aan elkaar te knopen was niet eenvoudig. In het begin was het krijgen van een vast salaris ‘bijna onmogelijk’, zei een dromer. Het was nog moeilijker voor degenen die gezinnen hadden om te onderhouden. Om hun dromen te financieren, besloten sommigen om het kopen van een huis uit te stellen, terwijl anderen hun pensioensparen ondergingen.

“Als je risico-avers bent, is dit pad misschien niet iets voor jou”, aldus Corley,

3. Het bedrijf klimmers pad

Klimmers zijn individuen die voor een groot bedrijf werken en al hun energie steken in het beklimmen van de bedrijfsladder totdat ze een leidinggevende functie bekleden.

Dit is de op een na moeilijkste weg om miljonair te worden en ongeveer 31% van de rijke mensen die ik bestudeerde, viel in deze groep. Het kostte hen gemiddeld 22 jaar om een ​​vermogen van $ 3,4 miljoen of meer te verzamelen. In de meeste gevallen was hun vermogen afkomstig van aandelencompensatie of een aandeel in de winst.

Om een ​​klimmer te zijn, moet je sterke vaardigheden voor het opbouwen van relaties hebben. Netwerken en duurzame contacten leggen met krachtige mensen in uw branche is essentieel.

Net als dromers hebben klimmers echter ook lange werktijden. Degenen die ik heb geïnterviewd kwamen allemaal vroeg op kantoor aan en vertrokken laat. Velen moesten vaak reizen en moesten zelfs veel van hun vakantietijd opofferen.

Winstgevendheid is een enorme factor bij het bepalen van het succes van een klimmer. Als hun bedrijf het financieel moeilijk heeft, worden hun tijd en investeringen mogelijk niet beloond in de mate die ze hadden verwacht.

4. Het virtuoos pad

Ongeveer 19% van de deelnemers aan zijn onderzoek kozen dit pad. Virtuozen behoren tot de beste in hun vak. Ze krijgen een hoge premie voor hun kennis en expertise, waardoor ze zich onderscheiden van de concurrentie.

Het kostte de Virtuozen in mijn studie ongeveer 20 jaar om een ​​gemiddelde netto waarde van $ 4 miljoen te bereiken. Sommigen werkten op medisch gebied, terwijl anderen in de rechten werkten. Een handvol werkte ofwel voor grote, beursgenoteerde bedrijven, of ze waren eigenaren van kleine bedrijven met zeer winstgevende ondernemingen.

Virtuozen zijn natuurlijk niet noodzakelijkerwijs geboren met natuurlijke intelligentie. Ze moeten vele jaren doorbrengen met studeren en leren. Formeel onderwijs, zoals geavanceerde graden, is meestal een vereiste.

Dit betekent een enorme hoeveelheid geld en tijd investeren voordat u enige uitbetaling ziet. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om elke dag aanzienlijke uren te besteden aan het oefenen van zijn vaardigheden of de financiële middelen om geavanceerde graden na te streven.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *