Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

DAX: hoe laag kun je gaan ?

Het handelsconflict is aangekomen in de reële economie, nu ook in de VS – tot ongenoegen van beleggers. De aardbeving op de aandelenmarkten, die gisteren al werd geactiveerd, gaat vandaag door.

In de vroege ochtend leek het erop dat de schok van de beleggers na de slechter dan verwachte Amerikaanse cijfers over zou waaien. Maar dat was een vergissing. De verliezen breidden zich uit na het begin van de handel. De DAX koerst nu ruim 200 punten lager op 12.083 punten.

De Duitse leidende index volgt de markten in New York en Tokio, waar het negatieve sentiment van de Amerikaanse inkoopmanagers de investeerders ook op de vlucht had geslagen.

Nieuwe handelsbesprekingen op 10 oktober

Het sentiment in de Amerikaanse industrie is zelfs tot het laagste niveau sinds de economische crisis van 2009 gedaald. De oorzaak is het handelsgeschil met China. Op 10 oktober begint de volgende gespreksronde. “Daar hangt alles van af,” zei een handelaar.

Maar experts waarschuwen voor te veel optimisme. “Omdat, zelfs als de handel succesvol verloopt, het even zal duren voordat een ondertekeningsovereenkomst op tafel ligt”, zegt Milan Cutkovic, marktanalist bij het handelshuis AxiTrader.

Hoe laag ?

Charteringstechnici vrezen verdere verliezen in de Dax nadat de leidende index onder de 90-daagse lijn daalde en onder de steun van 12.114 en 12.131 punten kwam.

Bij een slotkoers onder de 12.150 punten kan een verdere zwakte naar 11.900 worden verwacht.

Beleggers met een middellange beleggingshorizon hoeven zich nog steeds geen zorgen te maken, want alleen als de koers onder de 200-daagse gemiddelde (violet) van 11.800 daalt, is er reden tot zorg. Technisch analisten verwachten dat het niet zo’n vaart zal lopen aangezien er waarschijnlijk meer kopers zullen zijn die zich richten op een horizontale draaizone, deze loopt ook op hetzelfde niveau en de ondergrens van de statistische fluctuatiecorridor van dit tijdniveau (blauwe zone). Het zal echter waarschijnlijk een tijdje duren voordat de DAX de volgende koersdoelen aan de bovenkant bereikt op 12.650 tot 12.950 (groen).

chart merken niveau sterkte
Bovenste doel 2 12650,00 medium
Bovenste doel 1 12,500.00 medium
Lager doel 1 12300,00 zwak
Lager doel 2 11850,00 medium

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *