Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Pensioen-tijdbom van $400.000 miljard kan afgaan

De grootste economieën ter wereld ztten op een tikkende pensioen tijdbom die in 2050 meer dan $ 400.000 miljard kan bedragen.  Als landen geen dringende actie ondernemen stevenen de toekomstige generaties af op de grootste pensioencrisis ooit. De toenemende levensverwachting en snel vergrijzende bevolking is net zo’n bedreiging als klimaatverandering. Dat meldt Het World Economic Forum (WEF).

Berekeningen van de Zwitserse organisatie laten zien dat de zes landen met de grootste pensioenen, inclusief Verenigde Staten,Canada, Nederland, Japan, Australië, China en India te zamen een gat hebben van $400.000 miljard in 2050. In 2015 bedroeg dit nog $70.000 miljard. De stijging is het gevolg van een toenemende levensverwachting en daarmee gaande enorme stijging van de kosten van financiële zekerheid voor mensen die met pensioen gaan.

Neem nu actie! Wij hebben 10 veilige dividendaandelen voor uw pensioen geselecteerd. Zij zijn solide bedrijven geselecteerd die het hoogste dividendrendement bieden (4% of meer). De meeste ondernemingen hebben hun dividend in de afgelopen 10 jaar steeds verhoogd en hebben een dividend veiligheid van boven de 60. Dat betekent dat de betalingen waarschijnlijk erg veilig zijn.

WIJ BIEDEN DIT RAPPORT AAN VOOR SLECHTS 49 EURO INCLUSIEF BTW. >>> VRAAG HIER NU HET RAPPORT AAN <<<

Volgens het WEF kan het spaartekort van deze acht landen elk jaar met 5% stijgen in de komende 40 jaar. Dat komt neer op een tekort van $24 miljard elke 24 uur!

Het rapport is gebaseerd op de aanbevelingen van de de OESO, de club van rijke lande. Die raadt aan om 70% van inkomen als doel te stellen voor het pensioen. Volgens de OESO moet dit voldoende financiële zekerheid bieden aangezien na het pensioen in het algemeen minder gespaard en minder belasting betaald wordt.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Pensioen-tijdbom van $400.000 miljard kan afgaan”

  1. Avatar

    Dat pensioen probleem zal zich eerdaags al aandienen, komt gelijk op met het ‘probleem’.. wat aandelenbeurzen zullen gaan krijgen en wat veel met zich mee zal slepen.. Aandelen, dividend- of niet,zijn nu niet echt the place to be wanneer aandelenbeurzen de weg naar beneden zullen vinden en er voorlopig dan ook niet meer uitkomen..

    Over pensioen kun je in wezen kort zijn, het zal verdampen, en een poging om er nog iets van te maken zal falen. Wat een crisis aanricht is dus gewoon vrij groot!
    Opgebouwd pensioen kun je dus maar beter gewoon nu al opstrijken, als dat al mogelijk is….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *