Consistentie loont

Beleggers zijn geneigd om bij een dalende markt te stoppen met kopen. Dat komt door de emotie. Het best is echter om u aan uw eigen plan te houden ondanks de marktomstandigheden. Dat blijkt uit een onderzoek die gepubliceerd is door de Employee Benefit Research Institute (EBRI) en de Investment Company Institute (ICI), getiteld:  “What Does Consistent Participation in 401(k) Plans Generate? Changes in 401(k) Account Balances, 2007-2012.”

Er werden 7,5 miljoen pensioenplannen onderzocht in de periode 2007-2012 en vergeleken met een bredere database van 24 miljoen deelnemers. In de laatste groep zaten ook mensen die later dan 2007 deelnamen of vroegtijdig waren uitgestapt.

Ondanks de beursdaling in 2008 groeide het pensioenvermogen van deelnemers die bleven beleggen gemiddeld met 6,8% per jaar. Het gemiddelde vermogen van de grotere groep daalde echter gemiddeld met 0,5%.

“Deze cijfers ondersteunen de toegevoegde waarde van een consistent beleggingsbeleid. Gedurende een zwakte op de markt worden veel beleggers bang en stoppen met hun bijdrage aan het pensioenfonds. Zij vrezen goed geld naar slecht geld te gooien. Deze fout is kostbaar omdat bij een dalende markt meer stukken gekocht kunnen worden tegen een zelfde kapitaal omdat de koersen lager zijn”, aldus de onderzoekers.

In de geanalyseerde periode steeg het tegoed van de consistente beleggers van $77.049 naar $107.053, significant hoger dan de gemiddelde tegoed van $63.929.

Dit onderzoek toont het belang aan van een consistente focus op de lange termijn om succesvol te beleggen en daarmee een goed pensioeninkomen te hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.