Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Minder appels voor Buffett

Superbelegger Warren Buffet heeft het belang in Apple en Oracle verminderd. Warren Buffett’s Berkshire Hathaway schrijft in een driemaandelijkse rapport aan de Amerikaanse toezichthouder SEC donderdag dat zijn bedrijf in het vierde kwartaal van 2018 voor $ 2,1 miljard aan Oracle-aandelen heeft verkocht. Slechts drie maanden eerder rapporteerde Berkshire voor het eerst een belang van 41,4 miljoen aandelen in de softwaregigant.

In die tijd was de belegging van Oracle opvallend omdat Buffett in het verleden altijd voorzichtig was met beleggen in technologieaandelen. Berkshire had ook een belang in Apple opgebouwd, toen het bedrijf vorig jaar een marktkapitalisatie van een biljoen dollar naderde.

Maar tijdens het vierde kwartaal, toen Apple en andere technologieaandelen kelderden, verminderd Berkshire zijn belang in Apple tot 250 miljoen aandelen, of ongeveer 5,7% van het bedrijf, van 253 miljoen aan het einde van september. Apple blijft de grootste investering van Berkshire Hathaway.

De onthullingen werden gemaakt in de 13-F-vorm van Berkshire Hathaway die elk kwartaal bij de SEC werd ingediend. Buffett, die volgens Forbes een nettowaarde van $ 85 miljard heeft, wordt vereerd als een succesvolle belegger. Het nieuws over de beleggingen die hij via Berkshire Hathaway doet, heeft vaak effect op de koersen van die aandelen.

Berkshire Hathaway voegde ook nieuwe posities toe aan een ander technologiebedrijf, enterprise-software veteraan Red Hat, evenals Suncor Energy, een Canadees bedrijf dat synthetische ruwe olie produceert uit oliezanden. Het bedrijf heeft een belang van 10,8 miljoen aandelen in Suncor en 4,2 miljoen aandelen in Red Hat bekendgemaakt.

De koers van Oracle daalde met 2,4% tot $ 50,22 per aandeel in de handel buiten kantooruren, terwijl de aandelen van Apple ongewijzigd bleven. De koers van Suncor steeg met maar liefst 4% tot $ 33,85 per aandeel in de uren na de handel op het nieuws van de investering, terwijl Red Hat 0,5% steeg naar $ 180,65 per aandeel.

Het bedrijf van Buffett breidde ook zijn belang in General Motors uit met meer dan 20 miljoen aandelen tot 93,2 miljoen aandelen. Berkshire Hathaway bouwde ook het belang in financiële bedrijven uit: JP Morgan Chase, Bank of America en US Bancorp.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *