Kort geding tegen BinckBank

BNP Paribas heeft onlangs een kort geding aangespannen tegen BinckBank vanwege het gebruik door de onlinebroker van de naam Turbo voor beleggingsproducten. De Franse bank claimt het alleenrecht op die benaming, zo bevestigde een woordvoerder van Binck vrijdag naar aanleiding van berichtgeving door De Telegraaf. BNP Paribas kreeg de merknaam Turbo eerder dit jaar in bezit door de overname van activiteiten van Royal Bank of Scotland. De introductie door BinckBank van eigen turbo’s, beleggingsproducten waarbij met een hefboom kan worden ingespeeld op koersstijgingen en -dalingen van onderliggende waarden, schoot BNP daarom in het verkeerde keelgat. Binck vindt echter dat de naam turbo is ingeburgerd, waardoor inmiddels sprake is van een soortnaam. De rechter doet volgens de woordvoerder dinsdag uitspraak in het kort geding. Dat meldt de financiele website Z24.

Voordelen

Onlangs hebben we u gemeld dat Binck met dergelijke producten op de markt is gekomen. De Binck Turbo heeft voordelen ten opzichte van concurrenten. Zo is er een klein verschil tussen de bied- en laatprijs, tot wel drie cijfers achter de komma. Daarnaast zijn de handelstijden verruimd. Er kan van 8:00 – 22:00 uur erin worden gehandeld terwijl de meeste banken tot 18:30 uur gaan.

Nadelen

Maar er kleven ook nadelen aan het gebruik van de Binck Turbo: er kan alleen maar bij Binck of dochter Alex worden gehandeld, Bovendien wordt er niet meer gehandeld via Euronext waar iedereen zijn (limiet)order kan inleggen, maar op een apart platform, CATS. Daarin handelt de belegger altijd direct met de marketmaker. Handelen ‘binnen de spread’, tegen limietorders van andere particuliere beleggers is er dus niet meer bij. CATS is een ongereguleerd platform en staat niet onder toezicht van de Europese toezichthouders. Marketmakers hebben er geen concurrentie en dus min of meer vrij spel. De markt voor hefboomproducten raakt verder versnipperd en dat is niet goed voor de kwaliteit en liquiditeit.

Het grootste nadeel van bijvoorbeeld Speeders zijn de beperkte handelstijden. Om die reden zijn wij met CritiTrader overgestapt naar CFD van IG. Daardoor loopt u het risico dat u de volgende dag met een flink koersverlies geconfronteerd wordt. De CFD’s van IG hebben dat probleem niet, omdat de handelsuren op veel producten langer zijn. Hier kunt u 24 uur per dag handelen in de belangrijkste markten ter wereld. Bij IG handelt u CFD’s op Forex, Indices, Grondstoffen, Aandelen en meer, alles op één handelsrekening.

Belangrijkste kenmerken van CFD’s:

  • Het is belangrijk om te weten dat CFD’s hefboomproducten zijn. Hiermee kunt u met relatief weinig inleg al heel veel doen.
  • De hefboom brengt u kansen en risico’s. Voor de risico’s biedt IG een uitgebreid risicomanagementpakket aan met onder andere Gegarandeerde Stop-losses, een unieke risicomanagement-tool.

Met de CFD’s van IG neemt u eigenlijk een positie in op de toekomstige waarde van een onderliggende waarde zoals een index, een aandeel, een valutapaar, een grondstof of meer.

Ook wordt u hier nooit daadwerkelijk eigenaar van de onderliggende waarde, u handelt alleen in de prijsverschillen bij opening en sluiting. CFD’s zijn hefboomproducten en hebben vele voordelen ten opzichte van andere hefboomproducten. Handelen met CFD’s is een zeer interessant alternatief op het traditioneel handelen van financiële producten en biedt vele voordelen.

Waarom IG?

IG is de grootste aanbieder van CFD’s en een grote ervaren broker die in meer dan 100 landen actief is en aan de beurs van Londen genoteerd staat. Bij IG bieden zij u transparante prijzen, superieure technologie en een gemakkelijk te gebruiken handelsplatform. Handelen met CFD’s doet u bij IG bij een ervaren broker en betrouwbare broker.

Speciale actie!

We kunnen het leuker voor u maken: Open nu een rekening bij IG, stort minimaal €4.000 en krijg € 179 gratis. Dat betekent in feite dat uw abonnementsgeld voor CritiTrader de komende negen maanden al terugverdiend hebt.

Meld u aan met deze link voor IG. Wellicht is het handig tegen hen te zeggen dat u gebruik wilt maken van de speciale actie voor CritiTrader.

Dit geldt ook voor bestaande klanten van IG als u minimaal €4.000 op de rekening hebt staan. Als u de denkt aanspraak te maken op de actie, kunt een email sturen naar info.nl@ig.com of naar ons. Wellicht is het handig tegen hen te zeggen dat u gebruik wilt maken van de speciale actie voor CritiTrader.

1 gedachte over “Kort geding tegen BinckBank”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.