Beleggen in HACKen

De veiligheid op internet wordt een steeds belangrijkere zaak. Onlangs werd bekend dat er een enorme diefstal van 1,2 miljard inloggegevens had plaats gevonden. Ook e-mailadressen van het ministerie van Defensie stonden op de lijst. Het NCSC ontving de gegevens van het bedrijf Hold Security, dat in augustus melding maakte van de hack. Het gaat voor zover bekend om de grootste hack tot nu toe. Hackers zouden erin geslaagd zijn om 420.000 websites te hacken en vervolgens e-mailadressen, gebruikersnamen en wachtwoorden buit te maken. Aangezien veel mensen bij veel onlinediensten vaak dezelfde combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken, lopen mensen van wie de gegevens zijn buitgemaakt een groot risico.

Het is dus belangrijk dat gebruikers zich wapenen tegen diefstal van gegevens. In de komende jaren zal dit belang alleen maar toenemen omdat we steeds meer zaken online afhandelen. Als belegger kunt u profiteren van deze trend. Er zijn bedrijven die diensten aanbieden om burgers en bedrijven te beter op internet te beveiligen.

ETF-aanbieder FactorShares Trust is dichtbij de lancering van een indexfonds met aandelen van bedrijven die anti-piraterij technologieën bieden.  Het gaat om de “PureFunds ISE Cyber Security ETF”. Het zal genoteerd worden op de beurs van New York (NYSE) met de toepasselijke naam “HACK”.

Volgens de prospectus zal het fonds in bedrijven die gefocust zijn op cyberveiligheid. Het fonds is georganiseerd rond de ISE Cyber Security Index.

De ISE Cyber Security Index biedt een graadmeter voor beleggers die willen profiteren van de behoefte aan meer veiligheid op internet. De beursgraadmeter bestaat uit 29 aandelen zoals VASCO Data Security International Inc. (ticker: VDSI), Palo Alto Networks Inc. (ticker: PANW), Symantc Corp. (ticker: SYMC), Juniper Networks Inc. (ticker: JNPR), FireEye Inc. (ticker: FEYE), en Splunk Inc. (ticker: SPLK).

2 gedachten over “Beleggen in HACKen”

  1. Hoi Satilmis,

    Weet je dat je sinds kort ook kunt beleggen in Cyber Security, een nieuwe Trend van Trend Invest. Kijk maar eens op trendinvest.nl. Wil je meer informatie, dan weet je mij te bereiken.

    Groeten & succes,
    Rob Gribbroek

  2. Zodra iets verhandelbaar is op een index is dit afhankelijk van de grillen van deze index, buiten de grillen om die het verhandelbare zelf ondervindt natuurlijk.Een index brengt gevaren met zich mee, en dat geldt zeker voor Etf’s. Eens in de zoveel tijd ontstaat er een nieuw hype om in te beleggen, internet is al bod geweest…,en nu de veiligheid van ditzelfde internet.
    Beleggers kunnen beter kiezen voor meer ‘veiligheid’ in hun portefeuille dan voor het veiliger maken van het internet, met de internet bubble nog in het achterhoofd….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.