Een opvallende Gann analyse

Als je @Fiorente2, een twitter account van StockCyclesResearch.com nog niet hebt ontdekt is het waard daar een kijkje te nemen en ook naar zijn uitgebreide nieuwsbrief op fiorente2.substack.com. Meer dan een jaar geleden heeft @Fiorente2 een post geplaatst op twitter waarmee hij de DJIA zag gaan naar de 36000 m.b.v. een 60-jarige cyclus. Hieronder zie hoe nauwkeurig die projectie was.

Dow Jones verwachting 2020 en 2021
Dow Jones verwachting 2020 en 2021

De methode die Fiorente2 gebruikt is gebaseerd op een techniek die W.D. Gann ook heeft gebruikt om zijn 1929 voorspelling te doen. De theorie hierachter is dat cycli zich herhalen, zoals ook de planeten t.o.v. elkaar en de aarde of de zon, steeds weer terugkeren naar dezelfde plek in eeuwigdurende cycli. Zo is er een duidelijke patroon dat zich iedere 10,20,30,40,60,80 en misschien ook wel iedere 90 jaar herhaald.

De 60-jarige cyclus springt hieruit. Iedere zestig jaar komen de planeten/hemellichamen die onze namen van de week vormen weer ongeveer terug naar dezelfde plek aan de zodiac. De Chinese astrologie kent overigens ook een 60-jarige cyclus, en de Indiase astrologie een dubbele van 120 jaar.

Of je nu wel of niet gelooft in een oorzakelijk verband tussen de planeten en de bewegingen op de aandelenmarkt het blijft een intrigerende thesis.

Ook later toonde Fiorente2 aan dat het mogelijk is met dezelfde techniek om de S&P 500 ook ruim een jaar van tevoren te voorspellen. Deze vind je via deze link op twitter.

Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Cycli kunnen zich verlengen, verkorten of zelfs een inversie hebben als gevolg van de retrograde bewegingen van de planeten. Het is een seizoen indicator die net als het weer in ieder seizoen t.o.v. de vorige cyclus periode kan afwijken.

@Fiorente2 gaat nu een kijkje vooruit op de markt  publiceren die normaal gesproken $48 dollar kost, doch in de pre-order fase slechts $34. @Fiorente2 geeft hier een projectie wat er in 2022 gaat gebeuren met een vooruitkijkje op de DJIA, S&P500, Nasdaq, Olie, Goud, Silver, Bitcoin en de USDollar Index. Alles in het Engels.

Nog tot 8 januari 2022 12.00 uur kun je hiervan gebruikmaken van een gereduceerde prijs via deze link.

P.S. Voor de Nederlandse kopers van zijn rapport zal hij ook een doorkijkje wat @Fiorente2 verwacht voor de AEX in 2022 separaat toezenden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.