Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

De weg omhoog voor BeyondMeat?

Het aandeel BeyondMeat is sinds mei 2019 erg volatiel geweest. Binnen 2 maanden was de waardering maar liefst 4 keer over de kop gegaan. In de 3 maanden die hierop volgden kelderde het aandeel naar ‘slechtst’ 20% boven de originele waardering. Wederom is het aandeel meerdere keren over de kop gegaan om vervolgens weer te kelderen. Inmiddels, bijna 2 jaar later staat het aandeel opmerkelijk genoeg nagenoeg op dezelfde waardering waar het begon in 2019.

Beyond Meat stock aandeel

Maar uitgaande van dat het verleden perspectief biedt voor de toekomst mag toekomstige volatiliteit nogmaals verwacht worden. Uiteraard geen speculatie zonder argumentatie.

Fast food partners

Onlangs is bekendgemaakt dat de BeyondBurger vervroegd beschikbaar wordt in alle McDonald’s ketens in de Verenigde Staten. Op de dag van bekendmaking zorgde dit al voor een stijging van 7%. Wanneer de eerste indicatoren uitwijzen dat de burger veel besteld wordt, dan zal dit nogmaals voor een stijging kunnen leiden. Dit is overigens te verwachten uitgaande van de populariteit van het product. De burger zal verkocht worden onder de naam McPlant.

Hiernaast is BeyondMeat in gesprek met Taco Bell om ook hier een permanente samenwerking mee aan te gaan. Hoewel de onderhandeling niet altijd soepel verloopt kan dit nogmaals voor een sterke stijging in de waardering van het aandeel zorgen. In Nederland is de keten vele malen kleiner dan haar burgerconcurrent. Echter mag de omvang en invloed van Taco Bell niet onderschat worden.

Hiernaast zijn producten van Beyond Burger is verschillende kleinere fastfood ketens te verkrijgen. Overigens lijkt een samenwerking met KFC en Pizza Hut ook aanstaande.

Een nieuwe wind

Om de expansie en nieuwe samenwerkingen te ondersteunen zijn nieuwe bewindslieden aangesteld om het proces in goede banen te leiden. Doug Ramsey en Bernie Adcock zijn overgekomen van Tyson Food, een van de marktleiders in de voedselindustrie in de VS. Beide zijn veteranen in hun vakgebied en bewezen talentvolle strategen. Het aantrekken van dusdanig talent laat de potentie van het bedrijf en de vleesvervangde industrie in het algemeen zien.

Een snel groeiende multinational

In het begin van 2021 begon BeyondMeat met het verkopen van producten in Europa. Als eerst in ons eigen land en Zwitserland. Op dat moment was de waardering van het aandeel ongeveer drie keer zo hoog als dat het momenteel is (zie grafiek). Op dit moment zijn producten ook te vinden in bijvoorbeeld Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië. Marktonderzoek heeft aangetoond dat ook grote consumentengroepen in Zuid- en Oost Europa interesse tonen in het product. Openingen binnen nieuwe markten hebben de verwachting om succesvol te zijn. Tevens is BeyondMeat ook sinds het 2e kwartaal van dit jaar in China verkrijgbaar.

Een ondergewaardeerd aandeel?

Maar als alles zo voor de wind lijkt te gaan, waarom is het aandeel dan niet hoger gewaardeerd? We zaten een aantal dingen op een rijtje:

  • De kosten zijn momenteel nog hoger dan de inkomsten, het bedrijf maakt dus géén winst.
      • De verwachting voor 2022 is dat ook hier nog verlies gemaakt zal worden.
  • Veel onderhandelingen en toekomstplannen zijn nog speculatief en onzeker.
  • Concurrentie binnen de industrie is moordend. Momenteel is het bedrijf vooral verwikkeld in een strijd met Impossible Foods, vooral bekend van de Impossible Burger.

Is BeyondMeat nu een buy?

Op de lange termijn lijken de meeste experts te zeggen dat de toekomst van BeyondMeat rooskleurig is. Verwachtingen voor de korte termijn zijn echter onzeker en zullen veel risico met zich meenemen. Het aandeel is momenteel gewaardeerd niet veel boven de laagste waardering die het gezien heeft. Ervaring uit het recente verleden wijzen er wel op dat het aandeel snel weer in de lift kan komen.

Voor de veilige belegger is het niet aan te raden om een aandeel BeyondMeat nu aan te schaffen. Ben je echter niet bang om een klein risico te nemen en geloof jij in de missie van BeyondMeat. Dan is het zeker een interessante mogelijkheid. Het aandeel zit momenteel namelijk in een dip.

 

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *