Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

De fossiele industrie moet met de billen bloot

De fossiele industrie deugt niet! Dat wordt steeds duidelijker. Nu moet Total met de billen bloot. Uit historisch onderzoek blijkt, dat Total al vroeg in de jaren zeventig wist van de gevaren van het overdadig gebruik van fossiele energie.

Al in 1971 waarschuwde het bedrijf intern voor de mogelijkheid dat de gemiddelde temperatuur met 1,5 graden zou kunnen gaan stijgen en dat de ijskappen zouden kunnen gaan smelten.

Wat heeft Total met deze kennis gedaan? Helemaal niets! Sterker nog, Total sloot zich in 1989 aan bij een pressiegroep van fossiele bedrijven die de bedoeling had twijfel te zaaien over uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek dat een verband constateerde tussen fossiele brandstof en klimaatverandering.

Deze werkgroep, IPIECA, stond onder leiding van Exxon. Dat was toen het belangrijkste oliebedrijf en ook nog eens een bedrijf dat naar alle waarschijnlijkheid ook al decennia geweten heeft van de kwalijke gevolgen van het gebruik van fossiele energie.

Pas in 1997 begon Total enigszins afstand te nemen van de politiek van het IPIECA, maar wilde nog steeds niet toegeven dat fossiele brandstof en klimaatverandering hand in hand gaan.

Total wast uiteraard de handen in onschuld na de publicatie van de studie en ook ExxonMobile is zich van geen kwaad bewust. Ondertussen zijn er bijna 5 decennia voorbij gegaan, waarin niets gebeurd is.

Bedenk even wat er allemaal wel had kunnen gebeuren! Als dit geen crimineel gedrag is, wat dan wel!

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *