Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

DAX staat er goed voor

Ondanks nieuwe negatieve signalen van de Duitse economie, kan de DAX zijn opwaartse trend aan het einde van de week voortzetten. De beursgraad tikt de  12.184 punten aan. Dat is het hoogste niveau in vijf weken.

Vanuit technisch perspectief verhoogt de recent voltooide inverse schouder-schouder-schouder- formatie verder. Jörg Scherer, hoofd van HSBC Trinkaus & Burkhardt berekent het koersdoel voor de DAX als gevolg van deze omkeringsformatie op 12.400 punten.

Rally rust op brede schouders

De rugwind voor de DAX komt echter ook uit New York. Zowel de toonaangevende index Dow Jones als de marktbrede S & P 500 liggen op koers voor een recordhoogte. Hoopgevend is ook de breedte van de markt. De ratio omhoog/ omlaag bereikte onlangs een nieuw record voor alle genoteerde NYSE-aandelen.

Dat zou in de kaarten moeten spelen, evenals de recente verrassend positieve economische gegevens van de VS. Na de verrassend mislukte werkgelegenheidscijfers van particulier uitzendbureau ADP, hopen investeerders op een bevestiging van de banengroei in de VS vandaag. Om 14.30 uur staan ​​de officiële Amerikaanse arbeidsmarktgegevens voor augustus op de beursagenda.

Amerikaanse futures in de plus

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de salariscomponent, omdat deze een grote invloed heeft op de koopstemming van Amerikaanse burgers. Particuliere consumptie wordt beschouwd als de steunpilaar van ’s werelds grootste economie. De werkgelegenheidscijfers van het particuliere Amerikaanse uitzendbureau ADP waren donderdag verrassend positief.

In de aanloop naar de belangrijke cijfers worden de Amerikaanse futures aanzienlijk hoger verhandeld. De Dow-futures wint 0,4 procent. Ook op Wall Street zijn er tekenen van voortzetting van de rally van de afgelopen dagen.

Weer slecht nieuws uit de Duitse industrie

Geheel anders dan in de VS, zijn de Duitse economische gegevens recent nogal gemengd tot rampzalig. Vandaag was geen uitzondering.

In juli was de Duitse productie verrassend met 0,6 procent gekrompen , economen hadden een stijging van 0,3 procent verwacht. Dit verhoogt de negatieve signalen van de Duitse industrie.

Technische recessie bijna zeker?

Het lijkt slechts een kwestie van tijd totdat de zwakke fase van de Duitse productie ook de dienstensector raakt. In ieder geval wordt een technische recessie steeds waarschijnlijker.

Economen praten over een technische recessie wanneer een economie twee kwartalen achter elkaar krimpt. In het tweede kwartaal daalde het Duitse bbp met 0,1 procent.

Het valt nog te bezien hoe lang de Duitse aandelenmarkt deze economische vooruitzichten kan negeren.

Correctie in goudprijs 

De goudprijs heeft de afgelopen weken enorm geprofiteerd. van de scherpe daling van de dollar en de dalende reële rentetarieven.  Gisteren kwam er de klad in. Het edelmetaal zakt vandaag weer en wordt op $ 1,503 troy ounce verhandeld.

De olieprijzen dalen ook. De prijzen voor de North Sea Brent en de Amerikaanse WTI dalen met meer dan één procent.

De euro is zijwaarts trending op $ 1.1031.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *