Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

DAX: is de daling voorbij ?

De Duitse beurs kende een verrassend robuuste start, maar is nu lichtjes in het rood gevallen.

Kort na de start van de handel was de Dax met 0,6 procent gestegen tot 9.607 punten voordat hij weer daalde. Het gebied van circa 9.450 punten blijft binnen handbereik. Hier was de DAX de afgelopen zes handelsdagen meerdere keren opgedoken. Als de leidende Duitse index door deze grens valt, dan zou dat een heel slecht teken zijn!

“Er zijn momenteel veel aanwijzingen dat de aanhoudende consolidatie zal worden afgebroken”, schreef analist Christian Schmidt van Helaba in zijn ochtendcommentaar. Kijkend naar de grafieken van de 30 Dax-leden maakt hem sceptisch. “Momenteel liggen 29 aandelen onder het 20-daags en 50 daags gemiddelde en 21 fondsen onder het 50 daags en 200 daags gemiddelde.  Alle aandelen index staan onder het 50, 100 en 200-daags gemiddelde. “, aldus Schmidt. Dit laat op indrukwekkende wijze zien hoe gespannen het structurele beeld blijft.

In Japan verloor de Nikkei-index 1,4 procent tot 17.818 punten. “Iedereen probeert erachter te komen of de koersbewegingen aan het einde van de maand gewoon een bearmarktrally waren “, zegt Kay Van-Peterson, macrostrateeg bij Saxo Capital Markets. ‘Mijn inschatting is dat we nog steeds op een bearmarkt zitten en in de Verenigde Staten is de enorme economische onrust niet eens marginaal geprijsd, behalve de sterfgevallen die ze zullen meemaken.’

Japan is van plan meer schulden op te halen om het corona-pandemische stimuleringspakket te financieren. Premier Shinzo Abe kondigt aan dat er meer staatsobligaties zullen worden uitgegeven. Hij verwerpt een verlaging van de btw, aangezien sommige politici hebben voorgesteld de consumptie te verhogen. Het is een belangrijke inkomstenbron om de stijgende kosten van een snel vergrijzende samenleving te financieren.

Op de valutamarkt blijft de euro rond de $ 1,09 rond de $ 1,0930.

Profiteren van zowel stijging als daling

Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX ontwikkeld die zowel op een stijging als op een daling kan inspelen. Alle aan-en verkopen gaan automatisch dus het is mogelijk dat u zelf niets meer hoeft te doen. Het systeem heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € 28.705 gemaakt. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “DAX: is de daling voorbij ?”

  1. Avatar

    Elke stijging, groot of klein, nu valt nog steeds onder hetzelfde, bearmarkt. Correcties omhoog horen daar nu eenmaal in, en daar kun je van profiteren ja, mits je er op tijd uitgaat natuurlijk..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *