RHP Vola Strategy Fund

Waarom zou een belegger kiezen om in fondsen te gaan? Daar zijn een aantal goede redenen voor.

Diversificatie

Het grote voordeel van beleggen in fondsen is dat van de diversificatie. Dit is bij uitstek de manier om risico’s te minimaliseren. Als belegger kunt u uiteraard op verschillende manieren uw beleggingsportefeuille diversifiëren. U kunt verschillende asset classes, zoals aandelen, obligaties vastgoed of commodities, aanschaffen. U kunt spreiden over landen, regio’s en sectoren.

Risico’s

Diversificatie van de portefeuille is belangrijk. Beleggen in een aandeel of obligatie is immers risicovoller dan beleggen in twee of drie aandelen en of obligaties. Niet iedere belegging reageert op dezelfde manier op veranderende omstandigheden. Wanneer de markten omhoog gaan in Azië, wil dat niet zeggen dat zulks ook gebeurt in de VS. Kiezen voor diversificatie betekent kiezen voor het in balans houden van risico’s. Als prestaties in de dienstensector tegenvallen, hoeft dat nog niet het geval te zijn in de industrie.

Beleggingsfondsen

Als u overtuigd bent van het nut van spreiding, dan resten u twee opties. U stelt uw eigen portfolio samen van aandelen en obligaties of u belegt in een fonds. Als u uw eigen portfolio gaat samenstellen, dan betekent dat dat u echt de boer op moet. U gaat research verrichten naar bedrijven, naar markten en naar het beursklimaat. U kunt zich de moeite besparen door uw geld in een beleggingsfonds te stoppen. De fondsbeheerder is vervolgens verantwoordelijk voor de keuze van de aandelen en of obligaties. Daarmee is de kous voor u als belegger echter nog niet helemaal af. U moet voor uzelf wel vaststellen in wat voor beleggingsfonds u uw centjes wil beleggen. Is dat een obligatiefonds, een aandelenfonds of een commoditiyfonds? Als u voor aandelen kiest, gaat uw voorkeur naar large cap of small cap fonds uit, etc. etc.? Er zijn heel veel keuzemogelijkheden.

Gemak

Er zijn nog meer voordelen aan fondsbeleggen, behalve gemak en diversificatie. Uw financiële slagkracht is groter, wanneer u in een fonds belegt en niet in individuele aandelen stapt. U kunt immers kiezen voor een goed gespreid fonds, ook al hebt u slechts een relatief klein bedrag tot uw beschikking. There is no such thing as a free lunch. Als fondsbelegger moet u er zich terdege van bewust zijn, dat dit niet gratis is. U zult verschillende vormen van commissie moeten betalen. U doet er goed aan om hier terdege naar te informeren alvorens in een willekeurig fonds te stappen. U boekt uw eerste winst door de commissie zo laag mogelijk te houden.

Invinco

Mocht u tot de categorie fondsbeleggers behoren, dan heeft INVINCO het RHP Vola Strategy Fund in de aanbieding (RHPVOLA:GR). Het gerenommeerde Duitse blad Wirtschaft Woche plaatste dit fonds in de top tien van de meest succesvolle beleggingsfondsen in Duitsland in het afgelopen jaar. Het rendement bedroeg 24%. Het gaat hier om een zogeheten gemengd fonds, dat als doel heeft onder alle omstandigheden een absoluut rendement te behalen. Daarom kan het fonds onder bepaalde omstandigheden voor de volle 100% uit aandelen bestaan. Bij gewijzigde omstandigheden kan het weer uit obligaties en/of derivate producten bestaan.Als u meer wilt weten over dit fonds, dan kunt u contact opnemen met INVINCO of u gaat eerst naar Bloomberg: http://www.bloomberg.com/quote/RHPVOLA:GR . Dan kunt zich dagelijks op de hoogte stellen van de prestaties van dit fonds om daarna alsnog met INVINCO contact op te nemen.

RHP Vola Strategy Fund
RHP Vola Strategy Fund

Gratis nieuwsbrief

INVINCO biedt wekelijks tips voor beleggers. Schrijf u nu vrijblijvend in op hun gratis nieuwsbrief.

Dit is een opinie van Invinco GmbH en het mag niet worden opgevat als beleggingsadvies of uitnodiging om te gaan beleggen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.