Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Beleggen na het coronavirus

Het coronavirus hakt erin. Grote delen van de economie liggen hulpeloos op hun rug. Het antwoord van de beleidsmakers is eveneens ongekend. Er is een monetair en fiscaal beleid opgetuigd dat zijn weerga niet kent in de geschiedenis.

Beleggers hebben enthousiast gereageerd en aandelenkoersen opgepompt. Die reactie lijkt overdreven, want de weg naar normalisatie lijkt heel lang.

Hoezo normalisatie? Schuldenlasten zullen de hoogste zijn sinds WOII, maar gelukkig is de rente laag.

Veel bedrijven worden echter tweemaal in amper een decennium zwaar getroffen. Ze zullen voorzichtiger worden en meer sparen. Dat betekent een lagere groei en een lage rente.

Overheden zullen vooral de belasting voor bedrijven gaan verhogen. De burger draagt nog de littekens van het bezuinigingsbeleid sinds de financiële crisis. De bedrijven zelf gaan kritischer kijken naar hun supply chains. De combinatie betekent lagere marges.

Beleggers zullen zich vooral op echte groeiers richten en op bedrijven die in staat zijn een gegarandeerd dividend uit te keren. Ook zullen beleggers meer oog krijgen voor een mogelijke gezonde balans van bedrijven.

Zowel in de VS als in Europa betekent dat waarschijnlijk een sterke voorkeur voor techbedrijven.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *