3 tips bij het overstappen van vermogensbeheerder

Het nieuwe jaar is begonnen en daarbij worden vaak goede voornemens gemaakt. Misschien wil jij wel geld besparen en lijkt het je verstandig om lopende abonnementen stop te zetten. Of wil jij juist meer uit je vermogen halen door te beleggen? Daarbij kijken we bijvoorbeeld ook naar de beleggingen die we momenteel hebben lopen en hoe we hier toch meer rendement uit kunnen halen. Zou het bijvoorbeeld verstandig zijn om toch over te stappen naar een andere vermogensbeheerder? In dit artikel lees je drie handige tips bij het overstappen van vermogensbeheerder.

Vraag een second opinion aan

Als je er voor kiest om te beleggen, wil je natuurlijk het hoogste rendement behalen. Mocht je eventueel twijfelen aan je huidige situatie, dan kun je er voor kiezen om een second opinion aan te vragen. Bij een second opinion laat jij een tweede partij kijken naar jouw wensen en doelen. Deze partij kijkt naar welk beleggingsprofiel hier het beste bij past, en geeft je advies. Het gegeven advies kun je gemakkelijk vergelijken met je huidige situatie en helpt jou op weg bij het besluit of je zou willen overstappen of dat je bij dezelfde vermogensbeheerder wil blijven.

Overstappen? Hier moet je op letten

Is uit de second opinion gebleken dat jij ergens anders veel meer uit jouw geld zou kunnen halen? Dan is de kans groot dat je graag over wilt stappen. Hierbij zijn er verschillende zaken waar je op zou kunnen letten. Bij het uitzoeken van een nieuwe vermogensbeheerder is het belangrijk om te kijken naar de verwachte rendementen, de beleggingsstrategie, de kosten, en de dienstverlening. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je bij de second opinion partij aan te sluiten. Ook zijn er online mogelijkheden om meerdere vermogensbeheerders met elkaar te vergelijken.

Overstappen: een gemakkelijke zet

Als je de juiste vermogensbeheerder hebt gevonden, is de volgende stap om over te stappen. Dit lijkt op een ingewikkelde klus, maar tegenwoordig is een overstap zeer eenvoudig te realiseren. Er staan namelijk experts zoals vermogens coaches, voor je klaar die jou graag bij het gehele traject willen begeleiden. Verder, als je bijvoorbeeld een groot bedrag wilt beleggen, wordt er een persoonlijk aanspreekpunt beschikbaar gesteld waar je voor bredere vragen terecht kan. Hier lees je meer over de overstap naar een andere vermogensbeheerder.

Met het behalen van een hoog rendement als doel, is het belangrijk om goed stil te staan bij uw huidige vermogensbeheerder en de resultaten die hier behaalt worden. Dit zou je met een second opinion doen. Vervolgens is het belangrijk om je goed in te lezen in meerdere vermogensbeheerders en hun diensten. De volgende stap, het overstappen, is makkelijk geregeld en biedt jou de kans om zo veel mogelijk uit je geld te halen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.