Zo kun je de aandelenmarkt in 2024 verslaan

Het is een geweldige tijd om een aandelenpicker te zijn, nu de meerderheid van de markt wordt vertegenwoordigd door passieve indexfondsen. Meer passieve beleggers betekent dat actieve beleggers kunnen profiteren van kansen op de aandelenmarkt. Hier is hoe je de aandelenmarkt kunt verslaan in 2024, volgens Savita Subramanian van Bank of America.

Het vooruitzicht om de aandelenmarkt te overtreffen is nog nooit zo helder geweest nu de beleggingswereld overgaat van actief beleggen naar passief beleggen, volgens Savita Subramanian, aandelenstrateeg bij Bank of America.

In een recente notitie aan klanten benadrukte Subramanian dat er structurele rugwinden zijn voor actieve beleggers in 2024 die hen zouden moeten helpen de aandelenmarkt te verslaan.

“Een braindrain (20% minder verkoopkantoren) en vermogensdrain (40% minder fondsen) van actief fundamenteel beleggen naar passief en private equity suggereren dat aandelenmarkten mogelijk minder efficiënt zijn en dus meer potentieel bieden voor alpha,” zei Subramanian.

Passief Beleggen in Cijfers

Passief beleggen vertegenwoordigt momenteel 53% van de in de VS beheerde activa, vergeleken met 47% voor actief beleggen. Subramanian voorspelt dat het aandeel van passief beleggen in de Amerikaanse aandelenmarkt nog verder kan stijgen, gezien het feit dat passief beleggen al goed is voor 75% van de Japanse aandelenmarkt.

Zorgen en Kansen

David Einhorn, oprichter van Greenlight Capital, uit bezorgdheid over de voortdurende opkomst van passief beleggen en beweert dat het de aandelenmarkt “fundamenteel heeft gebroken”. Toch deelt hij de conclusie van Subramanian dat dit een kans vertegenwoordigt voor actieve aandelenkiezers.

Aandelenselectie: Kies Slim

Subramanian adviseert om aandelen te selecteren die ‘zich gedragen als aandelen’. Haar analyse toont aan dat fundamentele strategieën gebaseerd op winstgroei, rendement op eigen vermogen en analistenoutlook-revisies meer succes hebben dan louter bedrijfsspecifieke ontwikkelingen. Sectorspecifieke tips worden gegeven, met nadruk op consumenten-, technologie- en gezondheidszorgbedrijven.

Minder Bewandelde Wegen Betreden

De efficiëntie van de aandelenmarkt is hoger voor bedrijven met veel Wall Street-aandacht. Subramanian moedigt aan om te investeren in minder populaire bedrijven met minder onderzoeksdekking. Deze minder efficiënte aandelen bieden mogelijk meer kansen en risico’s, waardoor actieve beleggers kunnen gedijen.

Verleng je Tijdshorizon

In een wereld van snel geld verdienen benadrukt Subramanian het belang van een langere beleggingshorizon. Met de opkomst van zero-day opties raadt ze aan om niet te veel gefocust te zijn op korte-termijnresultaten. Het verlengen van de houdperiode naar een decennium kan de kans op verlies aanzienlijk verminderen.

Conclusie

De verschuiving naar passief beleggen opent de deur naar kansen voor actieve beleggers in 2024. Door slimme aandelenselectie, het betreden van minder bewandelde wegen en het verlengen van de tijdshorizon kunnen beleggers de aandelenmarkt met succes verslaan. Bank of America biedt waardevolle inzichten om optimaal te profiteren van deze veranderingen.

Optimaliseer je beleggingsstrategie en benut de kansen die 2024 te bieden heeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.